ATP
Τσιτσιπάς: "Σημάδι ότι είμαι εκεί, μπορώ να πιέσω αυτούς τους παίκτες"

 
Τσιτσιπάς: "Σημάδι ότι είμαι εκεί, μπορώ να πιέσω αυτούς τους παίκτες"
© Monte-Carlo Masters
tn team Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 - 20:58

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραδέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον τίτλο στο Monte-Carlo όταν δεν περίμενε να κερδίσει για 3η φορά αυτό το τρόπαιο, είπε πως όλη του η εβδομάδα ήταν ένα σημάδι πως το επίπεδό του τένις του βρίσκεται εκεί και μπορεί να απειλήσει τους καλύτερους του κόσμου, ενώ ξεκαθάρισε και πως δεν θα παίξει μεικτό στους Ολυμπιακούς με τη Μαρία Σάκκαρη, αν μπορέσουν να παίξουν διπλό με τον αδερφό του, Πέτρο.

"Xρειαζόμουν πολύ μια εβδομάδα σαν κι αυτή, ειδικά με τους δύσκολους μήνες που έχω περάσει από το δεύτερο μισό του 2023 μέχρι τώρα. Δεν ήταν οι καλύτερες στιγμές όσον αφορά το που ήθελα να είμαι, οπότε η επιστροφή εδώ και η κατάκτηση του τίτλου είναι κάτι στο οποίο σίγουρα δεν στόχευα και ήρθε με φυσικό τρόπο. Το να κερδίσω αυτό το τουρνουά τρεις φορές είναι κάτι που δεν θα φανταζόμουν ποτέ. Ακόμα και όταν το πρωτοπήρα την πρώτη φορά, προφανώς σκέφτηκα ότι ήταν υπέροχο συναίσθημα και ότι αυτό το μέρος είναι ξεχωριστό για μένα. Αλλά η απόκτηση της Αγίας Τριάδας, όπως την αποκαλώ, είναι κάτι που θα απολαύσω πλήρως και θα εκμεταλλευτώ στο έπακρο αυτή τη στιγμή", είπε με ένα πλατύ χαμόγελο ο Στέφανος, στη συνέντευξη Τύπου του μετά τον τελικό του Monte-Carlo Masters.

Για το αν αισθάνεται ίδιος, με τον παίκτη που κέρδισε τους άλλους 2 τίτλους στο Monte-Carlo, είπε: "Αν πρέπει να συγκρίνω το επίπεδο του τένις με τις δύο τελευταίες φορές που κέρδισα εδώ, θα έλεγα ότι αυτή η φορά ήταν η καλύτερη, έπαιξα απίστευτο τένις. Μπορείς εύκολα να πεις, Στεφ, κέρδισες την πρώτη φορά εδώ χωρίς να χάσεις σετ, δεν ήταν αυτή η καλύτερη επίδοση που είχες στο Monte-Carlo; Θα σου έλεγα όχι ακριβώς. Αυτή τη φορά είχα στα ημιτελικά έναν αντίπαλο στον ημιτελικό που είναι τενίστας παγκόσμιας κλάσης αυτή τη στιγμή, που δεν έχανε από κανέναν και που είχε πολύ καλό σερί. Έτσι, το να ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο, είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι το τένις μου προοδεύει και είμαι σε θέση να πιέσω αυτούς τους παίκτες. Επιπλέον, η νίκη απέναντι στον Casper, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης στο χώμα, κάτι που το έδειξε παίζοντας σε τελικούς Roland Garros, είναι σίγουρα ένα σημάδι ότι είμαι εκεί, ότι φαίνεται η συνέπεια και ότι σίγουρα είμαι ικανός για μεγάλα πράγματα. Απλώς πρέπει να έχω ανοιχτό μυαλό, να συνεχίσω να βελτιώνομαι, γιατί αν δεν βελτιωθείς, τα πράγματα τείνουν να έχουν διακυμάνσεις και να μην πηγαίνουν ακριβώς προς τον ίδιο δρόμο προς τον οποίο χτίζω. Είδα μερικά πράγματα σήμερα όπου νιώθω ότι μπορώ να βελτιώσω. Ξέρετε, συνήθως το λέω αυτό μετά από ήττες, αλλά ακόμα και μετά από νίκες υπάρχουν πολλά να διδαχθούμε. Αυτό που μπορώ να πάρω είναι ότι υπάρχουν μερικά κομμάτια που μπορώ να προσθέσω στο παιχνίδι μου και που μπορούν να με βοηθήσουν να πάω ακόμα καλύτερα."

Για το αν το σημερινό ματς ήταν πιο εύκολο από το χθεσινό (με τον Sinner), είπε: "Δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολο ματς σήμερα. Το 1ο σετ μπορεί να φάνηκε ότι ήταν εύκολο, αλλά στο μυαλό μου ήξερα ότι υπήρχε μάχη εκεί. Ίσως όταν τελείωσε το σετ, να σκέφτηκα εντάξει, το σκορ είναι διαφορετικό από αυτό που νιώθω στο γήπεδο. Ήταν 6-1, που είναι ένα καλό σετ για μένα, αλλά την ίδια στιγμή, ήξερα ότι αυτός ο αντίπαλος δεν πρόκειται να παίξει χειρότερα από ό,τι στο 1ο σετ, ή δεν θα είναι εύκολο να διατηρήσω το επίπεδό μου, οπότε πρέπει να είμαι προσεκτικός, πρέπει να προσαρμοστώ στις κινήσεις και τις αλλαγές τακτικής που μπορεί να μου επιβάλλει ο αντίπαλός μου."

Για την επιστροφή του Rafael Nadal στους αγώνες - την επόμενη εβδομάδα στη Βαρκελώνη - είπε: "Ανεξάρτητα από το αν δεν έχει παίξει καθόλου ή αν είναι το πρώτο του τουρνουά, όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Rafa και πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί στην αγαπημένη του επιφάνεια, το χώμα. Δεν θα εκπλαγώ αν βλέπαμε τον Rafa να είναι στον τελικό της Βαρκελώνης, γιατί αυτό είναι κάτι που έχει κάνει ξανά και ξανά για χρόνια και χρόνια και χρόνια."

Τέλος, ο Στεφ ρωτήθηκε και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, μια συζήτηση που άνοιξε ξανά αυτή την εβδομάδα με αφορμή την επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη στην Εθνική ομάδα. Ξεκαθάρισε, πως αν προκριθεί στους Ολυμπιακούς ο Πέτρος Τσιτσιπάς, δεν θα είναι σε θέση να παίξει στο μεικτό με τη Μαρία, αφού η προτεραιότητα είναι το μονό και το διπλό με τον αδερφό του: "Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Αν καταφέρω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον αδερφό μου τον Πέτρο, θα ήθελα να παίξω μονό και διπλό μαζί του. Το να παίξω τρια ταμπλό θα ήταν υπερβολικό για εμένα, επίπονο από πλευράς φυσικής κατάστασης και θα ήθελα να το αποφύγω αυτό. Ξέρω ότι οι Ολυμπιακοί είναι μια καλή ευκαιρία να παίξω με τη Μαρία και ξέρω ότι είναι μια από τις καλύτερες παρτενέρ στο μεικτό διπλό. Είχα υπέροχες στιγμές μαζί της. Όμως, έχω παράλληλα ένα όνειρο με τον αδερφό μου θέλουμε να είμαστε από τα ελάχιστα αδέρφια που θα παίξουν μαζί στους Ολυμπιακούς, ειδικά στο τένις. Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από αυτό το όνειρο και θέλω να το κάνω πραγματικότητα και για τους δυο μας. Είναι οικογένεια και συνδυάζοντας την με ένα τεράστιο event που έχει ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα, είναι μεγαλύτερο από οτιδήποτε άλλο για εμάς."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots