ATP
Djokovic: Χωρίς υψηλές προσδοκίες στο Monte-Carlo (vid)

 
Djokovic: Χωρίς υψηλές προσδοκίες στο Monte-Carlo (vid)
© Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Σάββατο, 06 Απριλίου 2024 - 20:36

O Novak Djokovic προπονείται τις τελευταίες ημέρες στα χωμάτινα γήπεδα του Monte-Carlo, αλλά όπως είπε δεν περιμένει μεγάλα πράγματα από τον εαυτό του στο Monte-Carlo Masters, αφού συνήθως φορμαρίζεται πιο αργά στις χωμάτινες σεζόν.

"Οι προσδοκίες μου δεν είναι πολύ υψηλές, βάσει του πως έχω παίξει αυτή τη σεζόν και τα αποτελέσματα που είχα τα τελευταία χρόνια στο Μονακό. Για μένα, το σημαντικό είναι να χτίσω το παιχνίδι μου στο χώμα και να προσπαθήσω να φτάσω ξανά το πικ μου", είπε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου του στο Μονακό το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Για κάποιους παίκτες, όπως και για μένα, χρειάζεται λίγος περισσότερος χρόνος για να βρω το καλύτερό μου τένις (στο χώμα). Παλιότερα τα πήγαινα καλύτερα στο Monte-Carlo. Κέρδισα τον τίτλο το 2013 και το 2015, πέρασε όμως πολύς καιρός από τότε. Στα τελευταία 5 από τα 6 τουρνουά δεν έχω και τα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά πάντα ελπίζω πως θα αλλάξει αυτό και ξεκινάω με ενθουσιασμό το τουρνουά", πρόσθεσε ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων.

"Πάντα μου αρέσει να παίζω στο Monte-Carlo. Είναι η μόνιμη κατοικία μου εδώ και πολλά χρόνια. Και τα δυο παιδιά μου έχουν γεννηθεί εδώ. Έχω περάσει άπειρες ώρες κάνοντας προπονήσεις σ' αυτά τα γήπεδα. Ξέρω τον κόσμο που δουλεύει εδώ και νιώθω άνετα. Βάζει πίεση το ότι θες να παίξεις καλά σε ένα μέρος που νιώθεις σαν στο σπίτι σου - επίσης υπάρχει το γεγονός ότι το χώμα είναι η πιο απαιτητική επιφάνεια του αθλήματός μας."

Ο Djokovic βρίσκεται στο Monte-Carlo χωρίς τον Goran Ivanisevic, με τον οποίο σταμάτησαν τη συνεργασία τους πριν λίγες εβδομάδες στο Indian Wells, μετά από 5 χρόνια γεμάτα επιτυχίες.

"Και οι δυο μας νιώσαμε πως δώσαμε το maximum που μπορούσαμε σ' αυτή τη συνεργασία, οπότε ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Παραμένει ένας από τους πιο επιτυχημένους πορπονητές στην ιστορία του αθλήματος και αυτό δεν διαγράφεται. Τα αποτελέσματα και η ιστορία μιλάνε από μόνα τους. Επίσης παραμένει πολύ καλός φίλος μου και της οικογένειάς μου", ανέφερε σχετικά ο Nole.

Τέλος, έκανε και ένα σχόλιο για το νέο Νο.2 του κόσμου και πρωταθλητή του Australian Open, Jannik Sinner, που σίγουρα θα έχει ευκαιρίες για να ανεβεί και στο Νο.1 τους επόμενους μήνες στη χωμάτινη σεζόν.

"Ο Jannik είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο μέχρι στιγμής φέτος. Έχει τεράστια επιτυχία, έχει βελτιωθεί πολύ. Συνολικά το παιχνίδι του, το σερβίς του, η κίνησή του και πνευματικά, είναι πάντα εκεί. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι πως ο Jannik τους τελευταίους 6 μήνες κερδίζει τα μεγάλα παιχνίδια. Έχει μάθει από τις παλιότερες εμπειρίες του και έχει γίνει πιο σκληρός παίκτης, ένας παίκτης για τις μεγάλες στιγμές."

Ο Djokovic θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο Monte-Carlo Masters από τον 2ο γύρο, αντιμετωπίζοντας είτε τον Roman Safiullin, είτε κάποιον qualifier.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots