ATP
Τσιτσιπάς: "Alcaraz και Sinner είναι οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Alcaraz και Sinner είναι οι καλύτεροι αυτή τη στιγμή" (vid)
tn team Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2024 - 14:04

O Στέφανος Τσιτσιπάς αναφέρθηκε στους Carlos Alcaraz και Jannik Sinner, στο backhand με το ένα χέρι και στον στόχο της επιστροφής στο Top 10, στις δηλώσεις που έκανε πριν από το τουρνουά του Miami Open.

"Αυτή τη στιγμή ο Alcaraz και ο Sinner τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά και είναι οι δυο παίκτες με τις μεγαλύτερες δυνατότητες στο τένις. Πρέπει να βρω τρόπους να τους κερδίσω, να βρω λύσεις στο court", είπε ο Τσιτσιπάς, με αφορμή την προπόνηση που έκανε μαζί με τον Carlos Alcaraz λίγο πριν κάνει τις δηλώσεις για το Tennis TV.

"O Carlos έβγαζε μεγάλα χτυπήματα στην προπόνηση και εγώ έπρεπε να βρω τρόπους να αμυνθώ. Σίγουρα ήταν μια καλή προπόνηση και με βοήθησε να γίνω καλύτερος", πρόσθεσε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Για το one-handed backhand, το οποίο πιστεύει ότι έχει ακόμα πολύ μέλλον, ανέφερε: "Μιλάω με κάποια παιδιά που έχουν επιλέξει το backhand με το ένα χέρι, τους δίνω συμβουλές. Κάποια είναι μόνο 8 ετών, πολύ μικρή ηλικία για να ξεκινήσεις να παίζεις με one-handed backhand. Πιστεύω πως αυτά τα παιδιά θα γίνουν καλύτερα και δεν αμφιβάλλω πως κάποια από αυτά θα μπουν και στο Top 10 κάποια στιγμή. Φυσικά είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω πως το single-handed backhand δεν έχει τελειώσει ακόμα. Είναι ένα χτύπημα της παλιάς σχολής που όμως βελτιώνεται και επανεφευρίσκεται. Κάθε χρόνο βλέπουμε κι άλλους παίκτες να έρχονται, οπότε θα συνεχίσουμε να βλέπουμε παίκτες που διατηρούν την κληρονομιά του."

Για τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη, που εδώ και λίγες εβδομάδες δεν είναι μονοψήφιος αλλά διψήφιος αριθμός, είπε: "Είναι ένας αριθμός, αλλά την ίδια στιγμή έχει και σημασία, γιατί προφανώς θέλεις να βλέπεις τον εαυτό σου στην υψηλότερη βαθμίδα του αθλήματος και αυτό είναι το Top 10. Με απογοητεύει λίγο, αλλά νιώθω πως θα βρω το δρόμο της επιστροφής στο Top 10, αν συνεχίσω να το πιστεύω."

Ο Τσιτσιπάς θα κάνει αύριο την πρεμιέρα του στο μονό του Miami Open, αντιμετωπίζοντας για τον 2ο γύρο τον Denis Shapovalov. Σήμερα θα παίξει στο διπλό μαζί με τον Θανάση Κοκκινάκη, αντιμετωπίζοντας τους Alex De Minaur και Rinky Hijikata.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots