ATP
Alcaraz: "Ξέρω τι πρέπει να κάνω απέναντι στον Medvedev"

 
Alcaraz: "Ξέρω τι πρέπει να κάνω απέναντι στον Medvedev"
tn team Κυριακή, 17 Μαρτίου 2024 - 11:35

O Carlos Alcaraz πιθανότατα ανακουφίστηκε με τη νίκη του Daniil Medvedev στα ημιτελικά του Indian Wells, αφού δεν έκρυψε πως γι' αυτόν είναι πιο περίπλοκο να αντιμετωπίσει τον Tommy Paul.

"Σημαίνει πολλά για μένα που έπαιξα σε τόσο υψηλό επίπεδο και μπόρεσα να προκριθώ σε ακόμα έναν τελικό. Και εννοείται και επειδή κέρδισα τον Jannik. Έχουμε ένα πολύ ωραίο rivalry και μόλις τερμάτισα ένα σερί 16 νικών που είχε, κάτι που είναι απίθανο για μένα", είπε ο Alcaraz στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νίκη του επί του Sinner με 2-1 σετ στα ημιτελικά του Indian Wells.

Οι δυο τους έχουν πολύ καλές σχέσεις και νωρίτερα ο Sinner δήλωσε πως χάρηκε για τη νίκη του Alcaraz. Ο Ισπανός είπε πως οι δυο τους μιλούσαν στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια της διακοπής από τη βροχή και έκαναν πλάκα.

"Γελούσαμε με τον Jannik για την κατάσταση με τις διακοπές. Τις προάλλες ήταν οι μέλισσες, τώρα η βροχή, να δούμε τι θα γίνει αύριο! Είναι δύσκολο να ξεκινάς ένα παιχνίδι και να σταματάς, μετά να πρέπει να ξαναρχίσεις. Δεν ξεκίνησα καλά μετά τη διακοπή, αλλά είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να το αφήσω πίσω μου και να παίξω σε πολύ υψηλό επίπεδο."

Για το αν είχε επιπλέον νευρικότητα επειδή αντιμετώπιζε τον Sinner: "Κάθε φορά θα είμαι νευρικός με τον Jannik, γιατί ξέρω πως πρέπει να είμαι στο 100% μου αν θέλω να κερδίσω. Το ότι είμαι πίσω στο head-to-head δεν με κάνει περισσότερο νευρικό, μου δίνει επιπλέον κίνητρο για να τα δώσω όλα και να τον κερδίσω. Κάθε φορά όταν παίζω εναντίον του προσπαθώ να κάνω τον καλύτερο αγώνα μου."

Για την παρουσία του προπονητή του, Juan Carlos Ferrero, τον οποίο δεν είχε μαζί στην Αυστραλία: "Είναι πολύ σημαντικό για μένα, είναι απίθανο να τον έχω μαζί μου. Κάθε τουρνουά που πάμε μαζί είναι ξεχωριστό. Αλλά και τον Samuel, που ήταν μαζί μου στην Μελβούρνη, τον εμπιστεύομαι 100%. Είναι πολύ καλός προπονητής και έχουμε πολύ καλή σχέση. Με τον Juan Carlos είμαστε μαζί από το 2017, έχουμε μια μακρά διαδρομή, γι' αυτό και είναι ξεχωριστό να ταξιδεύουμε μαζί. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι παίζω καλύτερα ή χειρότερα."

Στον τελικό ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Daniil Medvedev και πιθανότατα θα νιώθει ανακούφιση γι' αυτό, αφού ο Tommy Paul είναι ένας παίκτης που τον έχει δυσκολέψει πολύ στο παρελθόν.

Την ώρα της συνέντευξης δεν είχε ολοκληρωθεί ο άλλος ημιτελικός και ο Ισπανός έδειξε ξεκάθαρα την προτίμησή του: "Αν παίξω με τον Daniil, ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τον έχω αντιμετωπίσει πολλές φορές και στον τελικό εδώ πέρσι. Ξέρω ποια τακτική θα ακολουθήσω και φυσικά δεν πρόκειται να σας την πω. Και με τον Tommy έχω παίξει αρκετές φορές, αλλά δεν είμαι σίγουρος, είναι περίπλοκο. Είναι πολύ γρήγορος, έχει υπέροχα χτυπήματα. Πρέπει να είμαι έτοιμος και για τα δυο ενδεχόμενα."

Ο τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 23:00 το βράδυ και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots