ATP
Nardi: "Απλά δεν ήθελα να χάσω 6-1, 6-1 - ακόμα έχω αφίσα του Djokovic στο δωμάτιό μου" (vid)

 
Nardi: "Απλά δεν ήθελα να χάσω 6-1, 6-1 - ακόμα έχω αφίσα του Djokovic στο δωμάτιό μου" (vid)
© Peter Staples/ATP Tour
tn team Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024 - 18:16

Με παραμύθι μοιάζει η πορεία του Luca Nardi στο φετινό Indian Wells, με τον 20χρονο Ιταλό να χάνει στα προκριματικά, να μπαίνει τελικά στο τουρνουά ως τρίτος lucky loser και να κερδίζει το είδωλό του, Novak Djokovic!

"Ακόμα έχω αφίσα του Djokovic στο δωμάτιό μου. Κάθε βράδυ που πάω για ύπνο βλέπω τον Novak. Νομίζω ότι θα την κρατήσω", είπε ο νεαρός Ιταλός τενίστας, που και πριν τον αγώνα του με τον Djokovic είχε αποκαλύψει ότι ο Σέρβος ήταν πάντα το ίνδαλμά του.

Και μόνο ο αγώνας με τον Djokovic ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για τον Nardi, πόσω μάλλον το να κερδίσει τον Djokovic: "Είναι εκπληκτικό συναίσθημα. Δεν φανταζόμουν ότι θα αναμετρηθώ μαζί του και τώρα τον έχω κερδίσει! Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα."

Έγινε ο πρώτος lucky loser στην ιστορία που κέρδισε τον Djokovic και σίγουρα αν μερικές ημέρες πριν, όταν ηττήθηκε στα προκριματικά της διοργάνωσης από τον David Goffin, του έλεγε κάποιος ότι θα ζούσε αυτή τη μέρα, προφανώς δεν θα τον πίστευε!

"Θα έλεγα ότι είναι τρελός! Κανείς δεν θα το φανταζόταν. Ήμουν ο τρίτος lucky loser. Το ότι μπήκα στο τουρνουά ήταν έκπληξη, ενώ δεν είχα κερδίσει ποτέ Top 50 παίκτη. Νίκησα έπειτα τον Zhang και μετά τον Djokovic. Δεν ξέρω τι να πω, είναι τρελό."

Για το τι περίμενε απ' αυτό το ματς: "Είπα απλά στον προπονητή μου ότι δεν ήθελα να χάσω με 6-1, 6-1. Νομίζω ξεκίνησα καλά, ο αέρας δεν βοήθησε κανέναν μας. Κατάλαβα στα ράλι όμως ότι αισθάνομαι καλά και άρχισα να το πιστεύω από τα πρώτα games."

Τέλος, για τη στήριξη από τον κόσμο, που ήταν πολύ μεγάλη, είπε: "Προσπαθούσα να μην ακούω τον κόσμο, ώστε να μείνω συγκεντρωμένος σε αυτό που έπρεπε να κάνω. Μετά το ματς, οι προπονητές μου είπαν ότι ο κόσμος φώναζε για εμένα. Είναι απίστευτο, κόντρα στον Djokovic, τον καλύτερο όλων των εποχών. Θα θυμάμαι για πάντα αυτή τη στιγμή."

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Nardi έμαθε από τους δημοσιογράφους ότι στον 4ο γύρο θα παίξει με τον Tommy Paul, αφού προφανώς ήταν κάτι που δεν σκέφτηκε καν πριν από τον αγώνα του με οτν Djokovic.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots