ATP
Djokovic: "Ο καρπός μου είναι καλά"

 
Djokovic: "Ο καρπός μου είναι καλά"
tn team Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2024 - 15:35

Έτοιμος να "πέσει" στη μάχη του Australian Open και να διεκδικήσει ακόμα έναν Grand Slam τίτλο είναι ο Novak Djokovic, ο οποίος δήλωσε ότι έχει ξεπεράσει το πρόβλημα με τον καρπό του, που τον ταλαιπώρησε στο United Cup.

Μόλις μερικές ημέρες ξεκούρασης χρειάστηκε ο θρυλικός Σέρβος τενίστας, ο οποίος είπε ότι αυτή την εβδομάδα προπονήθηκε κανονικά χωρίς πόνους, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στον καρπό την 1η εβδομάδα της σεζόν στο United Cup.

"Ο καρπός μου είναι καλά. Είχα χρόνο από τον τελευταίο μου αγώνα με τον De Minaur στο United Cup για να αναρρώσω. Προπονήθηκα καλά και δεν πονούσε μέχρι τώρα. Αυτό είναι καλό. Όλα δείχνουν καλά και θα δούμε πως θα πάει", είπε σήμερα στους δημοσιογράφους στη Μελβούρνη ο κάτοχος 24 Grand Slams τίτλων.

Με την αφορμή αυτή, του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για τον Alex De Minaur, που έκανε φανταστικό τουρνουά στο United Cup και οι Αυστραλοί περιμένουν πολλά από εκείνον και στο Australian Open.

"Έπαιξε πολύ καλά στο United Cup, κέρδισε εμένα, τον Fritz και τον Zverev. Για 1η φορά στην καριέρα του μπήκε στο Top 10 και είναι πολύ σημαντικό για εκείνον και για το αυστραλιανό τένις. Δεν ήταν έκπληξη για μένα. Ξέρω πως είναι ικανός να κάνει μεγάλα πράγματα. Είναι ένας από τους πιο γρήγορους τενίστες, έχει ολοκληρωμένο παιχνίδι και συνεχώς βελτιώνεται. Τον βοηθάει πολύ και ο Lleyton Hewitt, που είναι μέντοράς του. Ξέρω πως υπάρχουν υψηλές προσδοκίες γι' αυτόν εδώ, όπως συμβαίνει συνήθως και με τον Κύργιο και άλλους Αυστραλούς παίκτες όταν αγωνίζονται εντός έδρας. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα πάει καλά, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά ποτέ δεν ξέρεις, δεν μπορείς να προβλέψεις τα αποτελέσματα."

Για τον μεγάλο στόχο του "Golden Slam", να κατακτήσει δηλαδή όλα τα Slams και το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Παρισιού, ο Djokovic είπε: "Δεν είναι κρυφό ότι θέλω να κερδίσω όλα τα Slams που συμμετέχω. Δεν αλλάζει κάτι αυτή τη χρονιά, ελπίζω πως θα ξεκινήσω εδώ όπως συνηθίζω να ξεκινάω τις σεζόν μου, με μια νίκη στη Μελβούρνη. Είναι αναμφίβολα το αγαπημένο μου μέρος, το γήπεδο όπου έχω πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματά μου σε ένα Grand Slam. Ελπίζω να έχω το ίδιο επίπεδο με πέρσι, γιατί ήταν ένα από τα καλύτερα τουρνουά που έκανα στην Αυστραλία. Όσο για τα υπόλοιπα, να δούμε πως θα πάει η σεζόν. Είναι μια Ολυμπιακή χρονιά, τα Grand Slams και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι οι μεγαλύτεροι στόχοι μου."

Για το αν θεωρεί "τυχερές" κάποιες ρουτίνες του πριν από το τουρνουά, όπως το να επισκέπτεται κάποια συγκεκριμένα μέρη, ο Nole είπε: "Δεν είμαι προληπτικός, απλά μου αρέσει να πηγαίνω σε κάποια μέρη που μου έχουν φέρει τύχη στο παρελθόν και με κάνουν να αισθάνομαι καλά. Για παράδειγμα, ο βοτανικός κήπος που είναι κοντά είναι ένα υπέροχο πάρκο, όπου μου αρέσει να περνάω χρόνο και να είμαι μόνος στη φύση. Απλά ξεκουράζομαι, ανεβαίνω πάνω σε δέντρα και τα αγκαλιάζω, τέτοια πράγματα. Μου αρέσει να το κάνω αυτό και το κάνω τα τελευταία 15 χρόνια. Δεν ξέρω αν είναι το μυστικό της επιτυχίας μου στην Αυστραλία, αλλά με κάνει να νιώθω καλά. Προφανώς μου αρέσει και να κάνω βόλτα στην παραλία ή να πηγαίνω για τρέξιμο εκεί, αν μπορώ. Έχω μείνει σε διάφορα μέρη, στη Νότια Γιάρρα, μου αρέσει εκεί περισσότερο από την πόλη γιατί είναι πιο ήσυχα. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στη διάρκεια των Grand Slams, σωματικές, ψυχικές και συναισθηματικές, οπότε υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μου αρέσει να κάνω όταν δεν έχω αγώνες."

Το Australian Open φέτος για 1η φορά θα ξεκινήσει Κυριακή και ο Djokovic είναι ένας από τους παίκτες που θα παίξουν την 1η μέρα, αντιμετωπίζοντας συγκεκριμένα τον προερχόμενο από τα προκριματικά Dino Prizmic.

"Φαντάζομαι αυτό έγινε για να τελειώσουν νωρίτερα τα παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλα Grand Slams που ξεκινούν Κυριακή, το Roland Garros νομίζω. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει στον καλύτερο προγραμματισμό για την 1η εβδομάδα, που πάντα είναι γεμάτη με αγώνες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots