ATP
Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν ο Sinner

 
Πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν ο Sinner
© ATP
tn team Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 - 22:44

O Jannik Sinner κέρδισε και 2ο βραβείο στα φετινά ATP Awards, καθώς αναδείχθηκε πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν.

Ο 22χρονος Ιταλός, ο οποίος πέτυχε 13 Top 10 νίκες το 2023, κέρδισε τον 1ο Masters 1000 τίτλο του, έφερε την Ιταλία στην κορυφή του κόσμου στο Davis Cup μετά το 1976 και έφτασε έως τον τελικό του ATP Finals, κέρδισε το βραβείο "Most Improved Player of the Year" από την ΑΤΡ.

Ήταν το 2ο βραβείο που κέρδισε στα φετινά ATP Awards o Sinner, ο οποίος είχε κερδίσει και το "Fans' Favourite Award". Αν συμπεριλάβουμε το βραβείο του καλύτερου προπονητή, το οποίο κέρδισαν οι προπονητές του, Simone Vagnozzi και Darren Cahill, ο Ιταλός είχε συμμετοχή σε 3 βραβεία μέχρι στιγμής. Είναι ακόμα υποψήφιος για ένα βραβείο, του "Stefan Edberg Sportsmanship Award".

"Ειδικά στο δεύτερο μισό της σεζόν, ήμουν πολύ δυνατότερος πνευματικά αυτή τη χρονιά. Δεν έκανα παράπονα στο court όταν τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα, αυτά τα πράγματα κάποιες φορές κάνουν τη διαφορά. Ένα από τα πράγματα που με κάνουν πολύ χαρούμενο, είναι πως έπαιξα πολλά σημαντικά παιχνίδια σε μεγάλα στάδια όλη τη χρονιά. Αυτό θα με βοηθήσει για την επόμενη σεζόν", είχε δηλώσει πριν λίγες εβδομάδες o Sinner.

Tο βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη της σεζόν, είναι ένα από τα πρώτα βραβεία της ΑΤΡ, αφού ξεκίνησε να απονέμεται το 1973. Ο Sinner έγινε ο 2ος Ιταλός παίκτης που το κατέκτησε, μόλις 4 χρόνια μετά από τον πρώτο, τον Matteo Berrettini, το 2019. Πέρσι το είχε κερδίσει ο Carlos Alcaraz.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots