ATP
Sinner: Αγαπημένος παίκτης του κοινού για το 2023

 
Sinner: Αγαπημένος παίκτης του κοινού για το 2023
© ATP
tn team Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023 - 14:47

Ο Jannik Sinner αναδείχθηκε ο "Fans' Favourite" του ATP Tour για το 2023, στη μεγάλη ψηφοφορία της ΑΤΡ.

Στο μοναδικό επίσημο βραβείο της ΑΤΡ για το οποίο αποφασίζει ο κόσμος, ο Jannik Sinner αναδείχθηκε νικητής!

Ο 22χρονος Ιταλός ήταν ο αγαπημένος του κοινού ανάμεσα σε όλους τους αστέρες της ΑΤΡ για το 2023.

Ο Sinner είχε μια καταπληκτική χρονιά, στην οποία κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο μεγάλο τίτλο της καριέρας του στο 1000άρι του Τορόντο, ενώ στο κλείσιμο της σεζόν έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του, φτάνοντας έως τον τελικό του ATP Finals και οδηγώντας την Ιταλία στον πρώτο της τίτλο στο Davis Cup από το 1976. Σ' αυτές τις δυο εβδομάδες, κατάφερε να πετύχει και 2 νίκες επί του κορυφαίου τενίστα του κόσμου, Novak Djokovic.

Ο Sinner, ο οποίος είχε κερδίσει το βραβείο του πρωτοεμφανιζόμενου (Newcomer of the Year) το 2019, είναι υποψήφιος για άλλα δυο βραβεία φέτος: Το Stefan Edberg Sportsmanship Award και το Most Improved Player of the Year. Και για τα δυο ψηφίζουν οι παίκτες της ΑΤΡ.

Όσον αφορά το Fans' Favourite Award, είναι ένα βραβείο που πρωτοσυστάθηκε το 2000. Την πρώτη χρονιά το κέρδισε ο Gustavo Kuerten (2000), στη συνέχεια back-to-back o Marat Safin (2001-2002) και ακολούθησε η απόλυτη κυριαρχία του Roger Federer όσον αφορά την αγάπη του κόσμου, με τον Ελβετό να το κερδίζει 19 χρόνια στη σειρά (2003-2021), έως και το τέλος της καριέρας του! Το 2022 το κέρδισε ο Rafael Nadal και φέτος πέρασε στα χέρια ενός εκπροσώπου της νέας γενιάς, για πρώτη φορά από τότε που ο Federer άνηκε στη νέα γενιά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots