ATP
Djokovic: "Θα μπορούσα να κερδίσω το Golden Slam!"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Corinne Dubreuil/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 - 14:12

Ο Novak Djokovic ρωτήθηκε για το πως θα καταφέρει να διατηρήσει τόσο υψηλά το κίνητρό του και το 2024, για να θυμίσει σε όλους πως είναι μια ολυμπιακή χρονιά! Αναλυτικά όλα όσα είπε ο Σέρβος στην τελευταία συνέντευξη Τύπου του στο Τορίνο.

"Μπορείς να κερδίσεις τα 4 Grand Slams και το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο", απάντησε γελώντας ο Djokovic, όταν ρωτήθηκε για το πως θα μπορέσει να διατηρήσει το κίνητρό του και την επόμενη χρονιά, την οποία θα ξεκινήσει με 24 Grand Slams τίτλους και έχοντας ξεπεράσει τις 400 εβδομάδες παραμονής στο Νο.1.

Η απάντησή του προφανώς είχε και μια δόση χιούμορ, αλλά και μια δόση αλήθειας: "Πάντα θέτω τους υψηλότερους στόχους και τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Δεν θα αλλάξει κάτι του χρόνου. Το κίνητρο είναι ακόμα εκεί. Το σώμα μου με υπακούει. Έχω μια θαυμάσια ομάδα γύρω μου. Το κίνητρο, ειδικά στα μεγάλα τουρνουά, είναι ακόμα εκεί. Ακόμα με εμπνέει να συνεχίσω. Ο κόσμος μπορεί να μας βλέπει να παίζουμε μόνο στα μεγάλα τουρνουά, δεν βλέπει όμως την αφοσίωση που πρέπει να δείχνουμε κάθε μια μέρα για να είσαι στα καλύτερά σου όταν χρειάζεται περισσότερο. Για εμένα, αυτό συμβαίνει στα Grand Slams, στο ATP Finals και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η νοοτροπία παραμένει ίδια. Θα συνεχίσω, δεν ξέρω αν θα έχω εξίσου καλή σεζόν, αλλά θα συνεχίσω με φρέσκο μυαλό και αυτό το κίνητρο."

Για το αν οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν τον μεγαλύτερο στόχο του, απάντησε: "Είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους στόχους, μαζί με τα Grand Slams. Θα είναι πολύ σφιχτό το πρόγραμμα από τις αργές επιφάνειες στις πιο γρήγορες και αντίστροφα. Χώμα, γρασίδι, μετά πάλι χώμα και μετά σκληρή. Θα είναι ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι της σεζόν. Πρέπει να μιλήσουμε με την ομάδα μου για να δούμε πως θα προετοιμαστούμε, ώστε να παίξω το καλύτερό μου τένις όταν το θέλω."

Για τη δήλωση του Ivanisevic, ότι από τα ημιτελικά και μετά είδαμε έναν άλλον Novak Djokovic, o Σέρβος είπε: "Και γω έτσι αισθανόμουν. Οι δυο τελευταίοι αγώνες, δεδομένου και ότι αντιμετώπιζα δυο παίκτες που βρίσκονται σε φανταστική φόρμα, ήταν οι δυο καλύτεροι της σεζόν. Ο τρόπος που τελείωσα το τουρνουά, κερδίζοντας τον Sinner μπροστά στο κοινό του, με κάνει πολύ περήφανο. Ο Goran πιθανότατα αναφερόταν στο ότι αφού εξασφάλισα το Νο.1, το επίπεδο του τένις μου έπεσε λίγο και δεν ήμουν πνευματικά τόσο παρών. Χάρη στον Sinner, που μου επέτρεψε να βρίσκομαι στα ημιτελικά, σκέφτηκα πως ήρθε η ώρα να ανεβάσω το επίπεδό μου τώρα. Κι έτσι έκανα, έπαιξα δυο παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο."

Για την πιο ξεχωριστή στιγμή του, ο Novak δεν το πολυσκέφτηκε: "Πάντα με τα παιδιά μου! Φυσικά κάθε σημαντική νίκη σου αφήνει υπέροχα συναισθήματα στο τέλος και επίσης σου δίνει μεγάλη ανακούφιση, γιατί νιώθεις μεγάλη πίεση στο court. Έκανα ένα απίθανο σετ και μετά μέχρι το 3-2 στο 2ο. Μετά υπήρξε αρκετή ένταση, ήμουν και τυχερός με εκείνο το forehand που έχασε ο Sinner. Κατάφερα να μείνω συγκεντρωμένος, ήξερα πως ήταν η ευκαιρία μου και πως έπρεπε να την εκμεταλλευτώ. Είναι πάντα υπέροχο να βρίσκομαι μαζί με την ομάδα μου και την οικογένειά μου για να περνάω αυτές τις στιγμές, σε μια σεζόν που ήταν από τις καλύτερες της καριέρας μου."

Για το αν νιώθει δυνατότερος σε σχέση με μια δεκαετία πριν: "Θα έλεγα πως ο σημερινός Novak είναι δυνατότερος. Το 2015 ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν μου, πιθανότατα η καλύτερη, είχα 19 συνεχόμενους τελικούς - σε όλα τα τουρνουά που έπαιξα, κέρδισα τα 3 από τα 4 Grand Slams, επίσης ήταν μια καλή περίοδος 18 μηνών, το 2015 και το 2016. Οι εποχές είναι διαφορετικές. Δεν προσπαθώ να παίξω τόσο πολύ όπως έκανα πριν 10 χρόνια. Πρέπει να επιλέγω τα κατάλληλα τουρνουά και να παίζω σε αυτά το καλύτερό μου. Οπότε είναι δύσκολο να το συγκρίνουμε."

Για τα μαθήματα που πήρε για τον εαυτό του απ' αυτή τη σεζόν: "Δεν θέλω να το φιλοσοφήσω πολύ. Ως παίκτης, έμαθα και επιβεβαίωσα για μια ακόμα φορά πως ένας καλός σχεδιασμός αποδίδει καρπούς. Δεν ήμουν ευχαριστημένος με τη χωμάτινη σεζόν μου, είχα πολλές αμφιβολίες με το παιχνίδι μου, αλλά μου υπενθύμιζε η ομάδα μου ότι έπρεπε να εμπιστευτώ τη διαδικασία. Συνήθως στα Grand Slams γίνομαι διαφορετικός παίκτης και, πράγματι, στο Roland Garros κατέκτησα το 23ο Slam μου. Αυτό μου έδωσε φτερά για την υπόλοιπη σεζόν, έκτοτε έχασα μόνο 2 αγώνες.

Ως άνθρωπος, έμαθα την ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Ήθελα να είμαι παρών στις σημαντικές στιγμές για τα παιδιά και τη σύζυγό μου. Μετά από τόσες επιτυχίες και σ' αυτή την ηλικία, πάντα είναι ένα ερώτημα το αν θα πρέπει να σταματήσω. Κάνω συχνά αυτή την κουβέντα με τα κοντινά μου πρόσωπα. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξη που μου δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, χωρίς εκείνους δεν θα συνέχιζα. Η οικογένειά μου είναι η προτεραιότητα, να είναι υγιείς και να μοιραζόμαστε αυτές τις στιγμές. Ταυτόχρονα, θέλω πολύ να συνεχίσω και να γράψω ιστορία στο άθλημα. Αγαπώ τον ανταγωνισμό, αγαπώ να κερδίζω τουρνουά και να είμαι ο καλύτερος. Ξέρω και πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να συνεχίσω και μου δίνουν δύναμη επίσης. Είναι δύσκολο να τα κάνω και τα δυο, να διατηρώ μια ισορροπία που μου επιτρέπει να είμαι χαρούμενος στην προσωπική και στην επαγγελματική μου ζωή."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots