ATP
Κέρδισε μια θέση ο Τσιτσιπάς

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Erste Bank Open
tn team Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου 2023 - 9:08

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη και πλησιάζει ξανά το Top 5.

Μετά τον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο tour (Αμβέρσα και Βιέννη), αλλά και την πτώση του Holger Rune, o Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε μια θέση σήμερα στην παγκόσμια κατάταξη και επέστρεψε στο No.6 - τη θέση δηλαδή που έχει και στο Race.

Στο Νο.1 του κόσμου και με ασφάλεια παραμένει ο Novak Djokovic, ο οποίος θα επιστρέψει και στην αγωνιστική δράση αυτή την εβδομάδα με το Masters του Παρισιού, ενώ τον ακολουθεί στο Νο.2 ο μοναδικός άνθρωπος που τον έχει απειλήσει φέτος σε κατάταξη και Slams, Carlos Alcaraz.

Στο Νο.3 παραμένει ο Daniil Medvedev και στο Νο.4 ο Jannik Sinner, που κέρδισε χθες τον Medvedev στον τελικό της Βιέννης. Την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Andrey Rublev.

Ο Τσιτσιπάς και o Rune ακολουθούν στο Νο.6 και στο Νο.7 αντίστοιχα, ενώ στο Νο.8 διατηρείται ο Casper Ruud. Στο Νο.9 βρίσκεται ο Alexander Zverev, ο οποίος κέρδισε μια θέση αυτή την εβδομάδα, ρίχνοντας στο Νο.10 τον Taylor Fritz.

Μια θέση κέρδισε ο Karen Khachanov, που επέστρεψε στο Νο.15. Νέο career high για τον Tallon Griekspoor, που κέρδισε 2 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.23.

Το career high του βελτίωσε για μια ακόμα φορά ο 19χρονος Arthur Fils, που κέρδισε άλλες 2 θέσεις και βρίσκεται στο Νο.36. Με νέο ρεκόρ συνεχίζεται και η καλή σεζόν του Matteo Arnaldi, με τον 22χρονο Ιταλό να κερδίζει άλλες 5 θέσεις και να βρίσκεται στο Νο.41.

20 θέσεις άφησε πίσω του ο Alexander Shevchenko, ο οποίος σκαρφάλωσε στο Νο.63 και έκανε και αυτός νέο ατομικό ρεκόρ, όπως και ο Tomas Machac, που κέρδισε 10 θέσεις και βρέθηκε στο Νο.64.

Τέλος, ο Θανάσης Κοκκινάκης που αγωνίστηκε στο Challenger του Playford, μπορεί να μην έκανε μεγάλη πορεία την προηγούμενη εβδομάδα, κέρδισε όμως μια θέση και βελτίωσε και αυτός το career high του, αφού ανέβηκε για 1η φορά στο Νο.67 του κόσμου.

Η παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots