ATP
Τσιτσιπάς: "Κάθε μάχη με τον Thiem είναι απαιτητική" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Κάθε μάχη με τον Thiem είναι απαιτητική" (vid)
tn team Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2023 - 10:19

O Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τη δυσκολία του να παίζεις κόντρα στον Dominic Thiem, αλλά και σε ένα "εχθρικό" κοινό, καθώς και για τα σημεία κλειδιά, που τον οδήγησαν στη νίκη.

"Το έκανε δύσκολο, όπως κάνει πάντα. Όλοι οι αγώνες που παίξαμε μαζί φέτος ήταν οριακοί και δεν περίμενα κάτι διαφορετικό σήμερα. Κατάφερα να βγάλω κάποια καλά χτυπήματα προς το τέλος, είχαμε κάποια εξαντλητικά ράλι και ήταν πολύ απαιτητική μάχη σωματικά, όπως πάντα. Στο 2ο σετ ανέβασε το επίπεδό του, αλλά δεν του έδωσα αυτό το break που έψαχνε", είπε ο Τσιτσιπάς στις δηλώσεις του στη μικτή ζώνη, μετά την αναμέτρησή του με τον Thiem στη Βιέννη.

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε για 3η φορά φέτος τον Αυστριακό, σε ισάριθμες συναντήσεις. Την Τρίτη το έκανε για 1η φορά χωρίς να χάσει σετ, κερδίζοντας το πολύ κρίσιμο tie-break στο 1ο σετ και σώζοντας στη συνέχεια 3 break points στο 2ο σετ, για να κάνει στο επόμενο game το μοναδικό break της αναμέτρησης.

"Το 2ο σετ ξεκίνησε με ένα πολύ μεγάλο σε διάρκεια στο σερβίς μου και είμαι χαρούμενος που το ξεπέρασα αυτό. Δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν κέρδιζε αυτό το game. Στο επόμενο game κατάφερα να βγάλω μερικές πολύ καλές επιστροφές και να πάρω το break. Ήταν δύσκολο game, έβγαζε καλά χτυπήματα, αλλά μπόρεσα να αμυνθώ καλά. Στα τελευταία games, νομίζω στο 4-2, είχα ευκαιρίες για να κάνω το double break, αλλά δεν πήγε με το μέρος μου. Μετά ήταν μια πρόκληση για μένα, γιατί έπρεπε να κρατήσω αυτή τη διαφορά του ενός break και να κρατήσω τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι μου - κάτι που έκανα εξαίσια έως το τέλος."

Τέλος, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για το γεγονός πως απέναντί του είχε και το αυστριακό κοινό, που όπως ήταν λογικό στήριζε τον Thiem: "Περίμενα αυτή την ατμόσφαιρα, είναι απολύτως κατανοητό. Ειδικά στην αρχή ένιωσα ότι το κοινό τον βοήθησε αρκετά και πως έπαιζε πολύ καλά μέχρι το tie-break. Έμεινε όμως εκεί και όταν κέρδισα το tie-break ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου."

Στον 2ο γύρο του Erste Bank Open στη Βιέννη, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Tomas Machac.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots