ATP
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Είμαι υπέρ της χρήσης hawk-eye στο χώμα"

 
Τσιτσιπάς στο ΤΝ: "Είμαι υπέρ της χρήσης hawk-eye στο χώμα"
© Barcelona Open
tn team Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 18:08

Υπέρ της χρήσης hawk-eye και στα χωμάτινα τουρνουά τάχθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του tennisnews.gr σήμερα στη Βαρκελώνη.


Με αφορμή μια διαφωνία που είχε σήμερα σε μια μπάλα με τον γνωστό chair umpire Carlos Bernardes στην αναμέτρησή του με τον Denis Shapovalov για τον 3ο γύρο του Barcelona Open, ρωτήσαμε τον Στέφανο Τσιτσιπά στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, αν είναι υπέρ ή κατά της χρήσης της τεχνολογίας "hawk-eye" στο χώμα.

Ο Στεφ τάχθηκε υπέρ της χρήσης του σε όλα τα γήπεδα, μιας και η τεχνολογία προοδεύει συνεχώς και το περιθώριο λάθους γίνεται ολοένα και μικρότερο: "Σε εκείνη τη φάση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η μπάλα να ήταν έξω. Εγώ, τουλάχιστον, είδα έξω το σημάδι. Ο διαιτητής είχε την αίσθηση ότι το σημάδι ήταν πολύ πιο μακρύ. Αυτή η μπάλα, για παράδειγμα, μπορεί και να μου έδινε ένα break, να πήγαινε ξανά στο deuce μ' αυτό το double fault. Η ψυχολογία θα άλλαζε και δεν είχε καλά σερβίς (ο Shapovalov) σε εκείνο το σημείο του αγώνα. Οπότε υπάρχει περίπτωση να άλλαζε και τη ροή του αγώνα πιο νωρίς. Είμαι υπέρ (του hawk-eye). Για ποιο λόγο να συμβαίνουν λάθη; Πρέπει να αξιοποιούμε την τεχνολογία που μας δίνεται, την τόσο εξελισσόμενη τεχνολογία που υπάρχει στα γήπεδα του τένις και να χρησιμοποιείται σε όλες τις επιφάνειες."

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Shapovalov με 6-3, 6-2 και αύριο το μεσημέρι θα παίξει στα προημιτελικά του Barcelona Open, ενάντια στον Alex De Minaur. Θα έχει μάλιστα διπλή αποστολή, αφού το απόγευμα θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού. Σε περίπτωση που πετύχει δυο νίκες αύριο, μας επιβεβαίωσε ότι δεν σκοπεύει να αποσυρθεί από το διπλό, αλλά θα συνεχίσει μέχρι τέλους.

Νωρίτερα, στις δηλώσεις που έκανε στα αγγλικά, ο Στέφανος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που χειρίστηκε το ματς με τον Shapovalov: "Ήταν ένα καλό παιχνίδι από τη μεριά μου. Έπαιξα υπεύθυνα και ώριμα και είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Κρύβει παγίδες ένας αγώνας μαζί του, μπορεί να βγάλει μεγάλα χτυπήματα, είναι ένας από τους πιο επιθετικούς παίκτες στο tour και είναι αριστερόχειρας. Δεν έχω συχνά τη δυνατότητα να παίζω με αριστερόχειρες, ήταν κάτι που έπρεπε να διαχειριστώ και το έκανα καλά."

Για την αυριανή του αναμέτρηση με τον De Minaur, σε σύγκριση και με τη σημερινή, είπε: "Ο Alex τρέχει πολύ γρήγορα, επιστρέφει τις μπάλες και δε νομίζω ότι θα δώσει πολλά αβίαστα λάθη. Μπορεί να είναι λίγο λιγότερο επιθετικός παίκτης (από τον Shapovalov), αλλά πρέπει να αντιμετωπίσεις την ταχύτητα που είναι σε θέση να αναπτύσσει στο court. Είναι μια διαφορετική πρόκληση, έχουν διαφορετικά στυλ παιχνιδιού. Θα πρέπει να προσαρμοστώ και ελπίζω πως βγω εκεί έξω με αυτοπεποίθηση και θα απολαύσω τη μάχη."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots