ATP
Djokovic: "Ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς του 2024"

 
Djokovic: "Ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς του 2024"
© Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 - 11:30

Ο Novak Djokovic δεν κρύβει πως στο πίσω μέρος του μυαλού του υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού, όπου θα διεκδικήσει το πρώτο χρυσό μετάλλιο, που είναι το σημαντικότερο επίτευγμα που απουσιάζει από την απίστευτη καριέρα του.

Δίχως αμφιβολία ο Djokovic έχει την πληρέστερη τροπαιοθήκη στην ιστορία της ΑΤΡ, αφού είναι ο μόνος που έχει κερδίσει όλα τα Slams, το ATP Finals, καθώς και όλα τα Masters τουρνουά. Ωστόσο, δεν έχει καταφέρει ακόμα να κατακτήσει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς, μια ευκαιρία που παρουσιάζεται μόνο κάθε 4 χρόνια.

Το 2008 κέρδισε το χάλκινο, ενώ άλλες 2 φορές, το 2012 και το 2020, κατέλαβε την 4η θέση. Στο Τόκιο το 2020 (η διοργάνωση είχε γίνει το 2021 λόγω της Covid-19), πολλοί πίστευαν πως ήταν ίσως η τελευταία του ευκαιρία, ένα χρόνο όμως πριν τους Ολυμπιακούς του Παρισιού, όπου θα είναι 37 ετών, ο Djokovic παραμένει στην κορυφή τόσο αγωνιστικά, όσο και βαθμολογικά!

"Η επιθυμία πάντα υπάρχει. Χωρίς την επιθυμία, θα ένιωθα πως τίποτα δεν θα είχε νόημα στον κόσμο. Πάντα προσπαθώ να είμαι ξεκάθαρος με τον εαυτό μου και με τους στόχους μου στο τένις. Έτσι με μεγάλωσαν και με δίδαξαν μερικοί άνθρωποι κλειδιά στη ζωή μου, συμπεριλαμβανομένων των γονιών μου και κάποιων από τους πρώτους προπονητές μου. Αυτή η νοοτροπία με βοήθησε να είμαι και τόσο αφοσιωμένος στο παιχνίδι. Πάντα θυμίζω στον εαυτό μου αυτή την επιθυμία και τη δύναμη θέλησης για να πετύχω, αυτά είναι τα κύρια συστατικά της συνταγής αυτής", απάντησε στην ερώτηση για τους Ολυμπιακούς που δέχτηκε στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Ντουμπάι ο Novak.

Και συνέχισε: "Ανυπομονώ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στ' αλήθεια ελπίζω να είμαι υγιής και να παίξω στο Παρίσι το 2024. Θα είναι στο χώμα και στο Roland Garros, οπότε γνωρίζω αρκετά καλά αυτά τα γήπεδα και εύχομαι να πετύχω το καλύτερό μου αποτέλεσμα σε Ολυμπιακούς."

Ο Djokovic έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και νίκησε τον Tallon Griekspoor με 6-2, 6-3 χθες στο Ντουμπάι, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots