ATP
Alcaraz: "Πιστεύω θα είμαι έτοιμος έως το Australian Open"

 
Alcaraz: "Πιστεύω θα είμαι έτοιμος έως το Australian Open"
tn team Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 18:43

To No.1 του κόσμου Carlos Alcaraz μετά την ήττα του από τον Casper Ruud στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι, δήλωσε αισιόδοξος για την αγωνιστική του κατάσταση μέχρι το Australian Open τον επόμενο μήνα, παρά τον τραυματισμό που αντιμετώπισε, ο οποίος του κόστισε χρονικά στην προετοιμασία του για το 2023.

Ο 19χρονος Ισπανός ξεπέρασε τον τραυματισμό που υπέστη τον Νοέμβριο στο Masters 1000 του Παρισιού - χάνοντας μάλιστα όλα τα μετέπειτα τουρνουά της σεζόν- επιστρέφοντας στην δράση πριν από περίπου μία εβδομάδα.

Στο τουρνουά επίδειξης του Άμπου Ντάμπι, αγωνίστηκε 2 μέρες, γνωρίζοντας την ήττα από τον Andrey Rublev και Casper Ruud, δείχνοντας πως δεν είναι ακόμα αγωνιστικά έτοιμος.

"Θα έλεγα πως το κλειδί είναι η συνεχόμενη προπόνηση και το να περνάς πολλές ώρες στο γήπεδο. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσω στο καλύτερο μου επίπεδο και θα είμαι έτοιμος για τη νέα σεζόν."

"Έχω ένα μήνα ακόμα μέχρι το Australian Open, όποτε υπάρχει χρόνος για να μπορέσω να προπονηθώ και να είμαι 100% έτοιμος στην Μελβούρνη"

Ο Ισπανός τενίστας ο οποίος είναι μάλιστα ο νεότερος Νο.1 στην ιστορία, δε θα αγωνιστεί σε κανένα επίσημο τουρνουά πριν το Australian Open, αλλά θα συμμετάσχει σε αγώνες επίδειξης που θα διεξαχθούν Kooyong Lawn Tennis Club της Μελβούρνης, από 10 έως 12 Ιανουαρίου.

"Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος για τη πίεση που θα μου ασκηθεί. Ο κόσμος και οι παίκτες θα έχουν όλοι στραμμένα τα μάτια τους πάνω μου και πρέπει να μπορέσω να αντεπεξέλθω."

"Πιθανό να με βοηθήσει κάπως η κατάσταση μου μετά τον τραυματισμό, για να μη σκέφτομαι ούτε τις προσδοκίες του κόσμου αλλά ούτε και την θέση μου στη κατάταξη. Θα κοιτάξω να φροντίσω τον εαυτό μου και θα προσπαθήσω να πιεστώ αρκετά, με στόχο να επανέλθω. Οι προσδοκίες, η κατάταξη και τα τουρνουά, δεν έχουν σχέση με αυτό."

"Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στον εαυτό μου και να επιστρέψω στο επίπεδο μου και θα έλεγα ότι σιγά σιγά θα το καταφέρω."

Ο Alcaraz τερμάτισε 4ος στο Mubadala Tennis Championship, ενώ στον σημερινό αγώνα απέναντι στο Νο.3 της παγκόσμιας κατάταξης Casper Ruud ηττήθηκε με 6-1, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots