ATP
Alcaraz: "Θέλω να βλέπω τον Djokovic σε όλα τα τουρνουά"

 
Alcaraz: "Θέλω να βλέπω τον Djokovic σε όλα τα τουρνουά"
© Julien Crosnier / FFT
tn team Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2022 - 14:37

Παρότι κατέκτησε τον πρώτο του Grand Slam τίτλο και ανέβηκε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης χάρη σ' αυτόν, χωρίς να παίζει ο Novak Djokovic, o Carlos Alcaraz έχει κερδίσει μεγάλους τίτλους και με πλήρη ταμπλό και εξήγησε πως όταν συμβαίνει αυτό αφενός τα τουρνουά είναι καλύτερα και αφετέρου οι τίτλοι αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία.

"Το τένις είναι καλύτερο όταν αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου και επίσης ένα τουρνουά είναι καλύτερο όταν παίζουν οι καλύτεροι. Εγώ προσωπικά θέλω να βλέπω τον Novak σε όλα τα τουρνουά. Πάντα έλεγα πως αν θες να είσαι ο καλύτερος, πρέπει να κερδίσεις τον καλύτερο παίκτη του κόσμου και νιώθω τυχερός που έχω έναν παίκτη σαν τον Djokovic στο tour", είπε συγκεκριμένα ο 19χρονος Ισπανός στη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου στο Άμπου Ντάμπι.

Ο πρωταθλητής του US Open θα πραγματοποιήσει σήμερα την πρεμιέρα του στο Mubadala World Tennis Championship, απέναντι στον Andrey Rublev. Θα είναι ο πρώτος του αγώνας από το Masters του Παρισιού πριν ένα μήνα, όπου είχε εγκαταλείψει με θλάση στους κοιλιακούς.

"Νιώθω καλά. Είχα έναν μήνα για να αναρρώσω από τον τραυματισμό μου στους κοιλιακούς και τώρα είμαι σχεδόν στο 100% μου. Προπονήθηκα κανονικά όλη την προηγούμενη εβδομάδα και ένιωθα αρκετά καλά."

Τέλος, ο Alcaraz ρωτήθηκε και για τις βλέψεις του για τη χρονιά που ξεκινάει σε λίγες μέρες, που θα είναι φυσικά διαφορετική, αφού θα ξεκινήσει με τον ίδιο στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Όπως είπε, θα προσπαθήσει να διατηρηθεί σ' αυτή τη θέση έως και το τέλος της.

"Σίγουρα αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική γιατί ξεκινάω από την κορυφή, αλλά ο στόχος μου είναι να τερματίσω το 2023 στην ίδια θέση που βρίσκομαι τώρα. Θα είναι μια μεγάλη σεζόν, αλλά εννοείται πως θα την απολαύσω."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots