ATP
Ο Κύργιος προκαλεί τους Αυστραλούς σε αγώνα επίδειξης

 
Ο Κύργιος προκαλεί τους Αυστραλούς σε αγώνα επίδειξης
tn team Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 - 12:26

Αναζητάει αντίπαλο ο Νικ Κύργιος, που ανακοίνωσε μέσω του Instagram πως θα ήθελε να παίξει έναν αγώνα επίδειξης με οποιονδήποτε βρίσκεται στην Αυστραλία και πιστεύει ότι μπορεί να τον κερδίσει.

"Αυτή είναι μια πρόσκληση προς όποιον παίκτη του τένις πιστεύει ότι μπορεί να με κερδίσει στην Αυστραλία! Ας οργανώσουμε έναν αγώνα επίδειξης και ας το διευθετήσουμε", έγραψε συγκεκριμένα ο Κύργιος, σε story που ανέβασε στο Instagram.

Ο Κύργιος έχει κάθε λόγο να νιώθει αυτή την αυτοπεποίθηση μετά και την πολύ καλή σεζόν που έκανε. Ολοκλήρωσε το 2022 με 37 νίκες και 10 ήττες, κάνοντας μια πολύ σπουδαία πορεία μέχρι τον τελικό του Wimbledon. Τερμάτισε τη χρονιά στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, όντας ο κορυφαίος Αυστραλός αυτή τη στιγμή και μάλιστα χωρίς τους βαθμούς του Wimbledon, που φέτος δεν ήταν βαθμολογούμενο. Επιπλέον είχε πολύ καλή σεζόν και στα διπλά με τον Θανάση Κοκκινάκη, κατακτώντας το Australian Open και συμμετέχοντας στο ATP Finals.

Ακόμα και αν δεν βρεθεί αντίπαλος, ο Κύργιος θα παίξει σύντομα σε κάποιους αγώνες επίδειξης, αφού θα βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία για το Diriyah Tennis Cup, από τις 8 έως τις 10 Δεκεμβρίου. Εκεί θυμίζουμε πως μεταξύ άλλων θα είναι και οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Daniil Medvedev, Andrey Rublev και Alexander Zverev.

Σε πρόσφατες δηλώσεις που έκανε για το event, ο Κύργιος είπε: "Ποτέ δεν έχω πάει στη Σαουδική Αραβία και θέλω να πάω με την κοπέλα μου. Πάντα είμαστε ενθουσιασμένοι να ανακαλύπτουμε νέα μέρη. Έχω έναν καλό οικογενειακό φίλο που ζει εκεί και πάντα λέει πολύ καλά λόγια για τη χώρα. Πάντα ανυπομονώ να παίζω σε τέτοια τουρνουά, είναι πολύ σημαντικά για τον κόσμο. Προσωπικά, μου αρέσει να πηγαίνω σε μέρη που δεν έχουν παράδοση στο τένις, γιατί θέλω να τους φέρω όση περισσότερη διασκέδαση μπορώ. Όταν σταματήσω το τένις, θέλω να ξέρω πως άφησα το σημάδι μου και πως έφερα πολλούς νέους φαν στο άθλημα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots