ATP
Τσιτσιπάς: "Νιώθω κοντά στο καλύτερό μου" (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Rolex Paris Masters
tn team Πέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2022 - 23:18

O Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή του στο σημερινό αγώνα με τον Corentin Moutet στο Παρίσι, ενώ είπε ακόμα πως νιώθει ότι πλησιάζει αγώνα με τον αγώνα στο καλύτερό του επίπεδο.

"Είμαι χαρούμενος γιατί γνώριζα πως σήμερα δεν θα είχα μόνο έναν παίκτη απέναντί μου, αλλά και το κοινό. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι όταν αγωνίζομαι, υπάρχει όμως, είναι εκεί. Το παιχνίδι πήγε καλά για μένα προς το τέλος, ήμουν πολύ δυνατός και συνεπής, ήμουν σε θέση να δημιουργήσω πολλές ευκαιρίες από το σερβίς μου και παρόλο που σε 2-3 πόντους δεν πήγαν όλα βάσει σχεδίου κατάφερα να βρω λύσεις τόσο από το σερβίς μου, όσο και στις επιστροφές", είπε μετά τον αγώνα του με τον Moutet o Τσιτσιπάς.

Στο 2ο σετ ο Γάλλος τενίστας έπαιξε πολύ καλό τένις, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε πολύ καλή δουλειά στο να μείνει συγκεντρωμένος και να μην του επιτρέψει να επιστρέψει στο ματς, ειδικά στο καθοριστικό tie-break.

"Ήξερα πως αυτή μπορεί να ήταν η τελευταία του ευκαιρία να μείνει στο ματς, οπότε φρόντισα να μείνω συγκεντρωμένος, να μείνω στη στιγμή και τελικά χάρη στην ποιότητά μου μπόρεσα να βγάλω το καλύτερο από το παιχνίδι μου."

Όσο για το αν νιώθει να πλησιάζει στο καλύτερό του επίπεδο, ο Έλληνας τενίστας, πρωταθλητής στο ATP Finals το 2019, είπε: "Πλησιάζω εκεί, νιώθω καλύτερος σε κάθε παιχνίδι. Δεν ξέρω πραγματικά. Είχα κάποιους πολύ καλούς αγώνες στα indoor, είχα κάποιους καλούς αγώνες και πριν 3-4 χρόνια στα indoor, όταν μάθαινα για πρώτη φορά αυτά τα γήπεδα. Έχω καλές αναμνήσεις από το μεγαλύτερο μέρος της indoor season, ήμουν σε θέση να κερδίσω μεγάλους παίκτες, νιώθω αυτοπεποίθηση, απλά χρειάζεται ένα κλικ και θα δούμε τι θα έρθει."

Το βράδυ της Παρασκευής, γύρω στις 22:30 ώρα Ελλάδας, θα παίξει στα προημιτελικά του Paris Masters o Τσιτσιπάς, με αντίπαλο έναν εκ των Tommy Paul και Pablo Carreno Busta.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots