ATP
Nadal: "Δύσκολο να είμαι μακριά από τον γιο μου"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Rolex Paris Masters
tn team Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 - 17:16

Στο πρώτο τουρνουά που θα αγωνιστεί ως πατέρας, ο Rafael Nadal μίλησε για την πρώτη του φορά που αποχωρίζεται τον γιο του, αλλά και τον ενθουσιασμό του που θα επιστρέψει στο tour για τα δυο πολύ μεγάλα τελευταία ραντεβού της σεζόν.

"Είμαι χαρούμενος που επέστρεψα και πάλι στο tour μετά από λίγο καιρό. Τους τελευταίους 5 μήνες δεν έχω παίξει πολύ. Όλοι γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι αυτή η πόλη για μένα και πάντα είμαι χαρούμενος όταν επιστρέφω εδώ. Την ίδια στιγμή, αυτό είναι ένα τουρνουά στο οποίο δεν είχα αρκετές επιτυχίες, αλλά ανυπομονώ να παίξω εδώ και θέλω να βάλω τον εαυτό μου σε μια θέση που θα μπορεί να είναι ανταγωνιστικός ξανά", είπε ο Nadal, που παραχώρησε σήμερα συνέντευξη Τύπου στο Bercy, ενόψει της παρουσία τους στο Masters του Παρισιού.

Θα είναι το πρώτο τουρνουά που θα παίξει ο 36χρονος Ισπανός, μετά τη γέννηση του γιου του, που είναι μόλις τριών εβδομάδων.

"Πάντα μου ήταν δύσκολο να φεύγω από το σπίτι. Τώρα είναι και πάλι, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Μετά από τρεις εβδομάδες στις οποίες γνωρίζω τον γιο μου, είναι δύσκολη εμπειρία να πρέπει να λείψω και να είμαι μακριά του, πρέπει να προσαρμοστώ σε αυτό. Είμαστε όμως τυχεροί γιατί πλέον μπορούμε να κάνουμε βιντεοκλήσεις όποτε θέλουμε."

Ο Nadal έχει πιθανότητες να επιστρέψει και στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, αν και όπως είπε αυτή είναι μια συζήτηση που δεν τον αφορά σ' αυτό το στάδιο της καριέρας του.

"Είμαι περήφανος για όλα όσα πέτυχα και μπορώ ακόμα να πετύχω το 2022. Καταλαβαίνω πως για σας αυτή μπορεί να είναι μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά εγώ δεν παίζω για το Νο.1, παίζω για να είμαι ανταγωνιστικός σε κάθε τουρνουά που αγωνίζομαι. Έχω πει πολλές φορές πως σ' αυτό το στάδιο της καριέρας μου δεν με ενδιαφέρει το Νο.1. Προφανώς την πρώτη φορά που ανέβηκα στο Νο.1, το 2008, ήταν κάτι που ήθελα πολύ. Είχα μεγάλα αποτελέσματα, πολλούς τίτλους και κέρδισα πολλούς βαθμούς. Σήμερα η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική. Δεν ξέρω καν σε πόσα τουρνουά έχω αγωνιστεί, αλλά είμαι χαρούμενος που είμαι σε μια καλή θέση, γιατί δείχνει πως όπου έπαιξα, τα πήγα αρκετά καλά."

Για τη φυσική του κατάσταση, ο Ισπανός είπε: "Θα δούμε πως θα αντιδράσει το σώμα μου σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Αν παίζεις κάθε εβδομάδα είναι εύκολο να γνωρίζεις την κατάστασή σου, αν όμως επιστρέφεις στους αγώνες μετά από κάποιο καιρό, είναι δύσκολο να το γνωρίζεις. Είμαι ενθουσιασμένος πάντως που είμαι εδώ, θα προσπαθήσω για το καλύτερο και θα δούμε τι θα συμβεί. Ελπίζω να είμαι έτοιμος για αύριο. Θα δούμε, ανυπομονώ γι' αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots