ATP
Πήρε το διπλό και μείωσε η Team World (vids)

 
Πήρε το διπλό και μείωσε η Team World (vids)
tn team Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2022 - 16:00

H Team World έκανε το πρώτο βήμα για τη μεγάλη ανατροπή στο Laver Cup του Λονδίνου, καθώς κέρδισε το διπλό της 3ης ημέρας και μείωσε σε 8-7!

Οι Jack Sock και Felix Auger-Aliassime νίκησαν τους Matteo Berrettini και Andy Murray με 2-6, 6-3, 10-8, σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στον πόντο.

Οι Berrettini και Murray ξεκίνησαν πολύ καλύτερα το παιχνίδι και έκαναν 2 break στο 1ο σετ, όπου επιβλήθηκαν με 6-2. Οι Auger-Aliassime και Sock όμως αντέδρασαν και άνοιξαν με break το 2ο σετ, για να προηγηθούν με 3-0. Στο 7ο game έσβησαν διπλό break point και έφτασαν στο 5-2, ενώ κράτησαν το σερβίς του και στο 9ο game, για να κάνουν το 6-3.

Ισορροπημένο και αμφίρροπο ήταν και το match tie-break, όπου η Team World είχε ένα μικρό πλεονέκτημα, καθώς προηγήθηκε με 6-4 και με 7-5. Η Team Europe ισοφάρισε σε 8-8, αλλά με νέο mini-break οι Auger-Aliassime και Sock έφτασαν πρώτοι σε match point και το αξιοποίησαν, για να επικρατήσουν με 10-8.

Η κάθε νίκη σήμερα δίνει 3 πόντους κι έτσι με τη νίκη στο διπλό η Team World μάζεψε τη διαφορά, από το 8-4 στο 8-7! Είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά στον πρώτο τίτλο της στο Laver Cup η Team World, η οποία θα χρειαστέι να κερδίσει δυο από τα τρια τελευταία παιχνίδια της διοργάνωσης - το ίδιο που χρειάζεται να κάνει πλέον και η Team Europe.

Θα ακολουθήσει στο πρόγραμμα η αναμέτρηση του Novak Djokovic με τον Felix Auger-Aliassime, ενώ ακόμα και αν κερδίσει ο Djokovic, θα αγωνιστεί σίγουρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που είναι στο επόμενο παιχνίδι του προγράμματος, κόντρα στον Frances Tiafoe.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots