ATP
Καλή αρχή για Sinner στο Ούμαγκ (vids)

 
Jannik Sinner
Jannik Sinner © Peter Staples/ATP Tour
tn team Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022 - 0:25

O Jannik Sinner έκαμψε την σθεναρή αντίσταση του Jaume Munar στα δυο σετ στην πρεμιέρα του στο Ούμαγκ και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Croatia Open Umag. Πρόωρα αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση οι Holger Rune και Alex Molcan.

Ο Sinner δεν είχε εύκολο βράδυ στην πρεμιέρα του στο Ούμαγκ, αλλά έκαμψε στα δυο σετ την αντίσταση του Munar, κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-4, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Οι δυο παίκτες αντάλλαξαν από ένα break στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και ο Sinner έκανε και δεύτερο break στο 9ο game, για να περάσει μπροστά με 5-4 και να σερβίρει επιτυχημένα για το 6-4.

Και στο 2ο σετ οι δυο παίκτες είχαν από ένα break, με τον Sinner να προηγείται με 2-1 και τον Munar να ισοφαρίζει στο 2-2. Ο Ιταλός έκανε νέο break στο επόμενο game και ανέκτησε το πάνω χέρι για το 3-2.

Έκτοτε διατήρησε το προβάδισμα ο Sinner, με τον Munar να παλεύει μέχρι το τέλος, ειδικά στο 10ο game, στο οποίο είχε 2 break points για το 5-5 και έσβησε 5 match points. O Sinner έμεινε στο game και δημιούργησε και 6ο match point, το οποίο τελικά αξιοποίησε για να "κλειδώσει" τη νίκη του στα 2 σετ.

Ο Sinner, ο οποίος διεκδικεί τον 1ο τίτλο του για φέτος, θα παίξει στα προημιτελικά του Ούμαγκ με τον Roberto Carballes Baena, που απέκλεισε το Νο.5 του ταμπλό, Alex Molcan, με 3-6, 6-2, 6-3.

Εκτός προημιτελικών έμεινε και ο Holger Rune, No.3 στο ταμπλό, που ηττήθηκε στην πρεμιέρα του από τον Bernabe Zapata Miralles με 3-6, 6-3, 6-2. Ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Ιταλό qualifier, Giulio Zeppieri, που απέκλεισε τον Daniel Elahi Galan με 6-4, 3-6, 6-1.

Αύριο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο τουρνουά ο κορυφαίος του ταμπλό, Carlos Alcaraz, καθώς και ο Sebastian Baez, ενώ θα αγωνιστεί για τον 2ο γύρο και ο πρωταθλητής του Αμβούργου, Lorenzo Musetti, που είχε παίξει και στον 1ο γύρο. Ο 20χρονος Ιταλός θα αντιμετωπίσει τον Marco Cecchinato.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots