ATP
Norrie: "Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχω κάνει"

 
Cameron Norrie
Cameron Norrie © Andrew Eichenholz/ATP Tour
tn team Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 - 18:37

Ο Cameron Norrie πίστευε πάντα πως μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω στην καριέρα του, αλλά δεν έκρυψε πως και τον ίδιο τον εξέπληξε η μεγάλη και ξαφνική επιτυχία στο Indian Wells.

"Είχα σταθερή εξέλιξη κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Είναι αλήθεια πως για μια περίοδο είχα μείνει στάσιμος και δεν μπορούσα να ξεφύγω από το 60-80 της κατάταξης, μένοντας για λίγο καιρό στα Challenger. Συνέχισα όμως τη σκληρή δουλειά και πάντα είχα την ελπίδα ότι θα συνεχίσω να βελτιώνομαι. Κάθε σεζόν προσθέτω νέα πράγματα στο παιχνίδι μου, με ανθρώπους που φροντίζουν όλες τις λεπτομέρειες και που είναι παθιασμένοι με το τένις. Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, είναι εύκολο να φτάσεις στην επιτυχία", είπε ο Norrie στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου στο Indian Wells. Ο Βρετανός πάντως δεν είχε πρόβλημα να παραδεχτεί πως τον ίδιο τον εξέπληξε ο τίτλος.

"Φυσικά και ήταν έκπληξη για μένα. Η τελευταία εβδομάδα ήταν απολύτως απίθανη, δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχω κάνει. Είναι ο πρώτος μου πραγματικά σημαντικός τίτλος και είμαι πολύ περήφανος με τον τρόπο που διαχειρίστηκα όλες τις καταστάσεις έως τώρα στο γήπεδο."

Ο Norrie δεν είχε το καλύτερο ξεκίνημα στο τουρνουά, αλλά κέρδισε τον Tennys Sandgren με 2-1 σετ. Στη συνέχεια απέκλεισε το Νο.15 του ταμπλό, Roberto Bautista Agut, μια νίκη που όπως είπε αύξησε κατακόρυφα την αυτοπεποίθησή του.

"Στην αρχή του τουρνουά ήμουν κάπως νευρικός, αλλά ο αγώνας με τον Bautista Agut μου έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση. Μόλις έφτασα στους τελευταίους γύρους, κατάλαβα πως ήταν μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά ήμουν πολύ ήρεμος. Νομίζω πως το ότι είμαι αρκετά χρόνια στο tour, μου επέτρεψε να αντιμετωπίσω όλες τις μάχες μου με ψυχραιμία. Απέναντι στους Schwartzman και Dimitrov, έκανα τους καλύτερους αγώνες σε όλη την καριέρα μου. Στον τελικό είχα ένα νευρικό ξεκίνημα, αλλά κατέληξα να κινούμαι πολύ καλά και να παίζω σε πολύ υψηλό επίπεδο."

Μετά τον θρίαμβο του Indian Wells, o Norrie μπήκε για τα καλά και στο παιχνίδι της πρόκρισης για το ΑΤΡ Finals, αφού ανέβηκε στο Νο.10 του Race. Με δεδομένη και την απουσία του Rafael Nadal, που είναι στο Νο.8, ο Norrie είναι ουσιαστικά στην 9η θέση και πάρα πολύ κοντά στην 8άδα.

"Ένιωθα πως είχα την ευκαιρία να μπω στην 8άδα και πριν από αυτό το τουρνουά, αλλά προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ. Είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός και προσπαθώ να το πάω παιχνίδι με το παιχνίδι. Το σχέδιο είναι να παίξω στη Βιέννη, στο Παρίσι και στην Στοκχόλμη. Μου αρέσουν τα indoors και τα προηγούμενα χρόνια είχα πολύ καλό επίπεδο εκεί."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots