ATP
Το σήκωσε ο Στεφ στη Λυών! (vids)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tennisnews team Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 - 16:20

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κυριάρχησε στον τελικό του Lyon Open, επιβλήθηκε με 2-0 σετ του Cameron Norrie και κατέκτησε τον 7ο τίτλο της καριέρας του και 2ο στη φετινή χωμάτινη σεζόν!

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και Νο.5 στην παγκόσμια κατάταξη, ολοκλήρωσε ακόμα μια καταπληκτική εβδομάδα για φέτος με μια καθαρή επικράτηση επί του Norrie με 6-3, 6-3, για να αναδειχθεί πρωταθλητής στο 250άρι της Λυών.

Μόνο ένα σετ έχασε όλη την εβδομάδα στη Λυών ο Στέφανος, ο οποίος έφτασε τις 16 νίκες σε 19 αναμετρήσεις στη φετινή χωμάτινη σεζόν, στην οποία κατέκτησε και 2 τίτλους, το Monte-Carlo Masters και το Lyon Open.

Επιπλέον, έφτασε τις 33 νίκες στη φετινή σεζόν (33-8), στην οποία έχει τις περισσότερες από την αρχή της εβδομάδας. Πλέον έχει 4 περισσότερες από τον δεύτερο της λίστας, Andrey Rublev (29-8).

Ο Στέφανος εξασφάλισε με τη νίκη αυτή και την παραμονή του στο Νο.1 του Race, έως και το Roland Garros. Θα προσθέσει 250 βαθμούς στη συγκομιδή του για τη σεζόν και θα φτάσει τους 3.360 βαθμούς, με τον δεύτερο Novak Djokovic (που θα αγωνιστεί αυτή την εβδομάδα στο 250άρι του Βελιγραδίου), να έχει 2.920, δηλαδή 440 λιγότερους.

Ο Στέφανος χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 στο πρώτο game του τελικού, κέρδισε ωστόσο 5 πόντους στη σειρά και υπερασπίστηκε το σερβίς του. Στο επόμενο game οι ρόλοι άλλαξαν και ο Έλληνας παίκτης είχε διπλό break point για το 2-0, με τον Βρετανό αριστερόχειρα να τα σβήνει και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Ο Norrie έπαιξε σε αρκετά υψηλό επίπεδο στο 1ο σετ, δεν ήταν όμως τόσο σταθερός όσο ο Τσιτσιπάς, που μπόρεσε να διατηρήσει το επίπεδο αυτό και στις πιο κρίσιμες στιγμές. Μια απ' αυτές ήταν στο 8ο game, όταν ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Βρετανού, έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 5-3, για να κλείσει λίγο μετά το σετ στο σερβίς του.

Ο Στέφανος, ο οποίος δεν αντιμετώπισε άλλο break point μετά το πρώτο game σε όλο το υπόλοιπο του αγώνα, έκανε πολύ δυνατό κλείσιμο και στο 2ο σετ, στο οποίο "έσπασε" σε 2 διαδοχικά games το σερβίς του Norrie, για να κερδίσει 4 συνεχόμενα games και από το 2-3 να το κατακτήσει με 6-3. Mόλις 69 λεπτά πέρασαν από το πρώτο σερβίς του τελικού, μέχρι ο Στέφανος να σφίξει τη γροθιά του και να πανηγυρίσει τον 7ο τίτλο της καριέρας του.  

Ο Στέφανος βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς στο 7-9 νίκες. Για φέτος ήταν ο 2ος τίτλος του μετά το Monte-Carlo, στο χώμα ήταν ο 3ος τίτλος του (είχε κερδίσει και το Εστορίλ το 2019 εκτός από το Monte-Carlo), ενώ σε 250άρι ήταν ο 5ος τίτλος του. Αξίζει να σημειωθεί, πως δεν έχει χάσει κανέναν τελικό στην κατηγορία αυτή (5-0).

Διαβάστε ακόμα:

Η πολύ όμορφη αφιέρωση του Στέφανου

Τσιτσιπάς: "Τίποτα δεν είναι αδύνατο για την Ελλάδα"

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots