ATP
Τσιτσιπάς: "Τίποτα δεν είναι αδύνατο για την Ελλάδα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © Open Parc
tn team Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 - 19:31

Το μήνυμα του Στέφανου Τσιτσιπά για την Ελλάδα και τους Έλληνες, ο απολογισμός του στη χωμάτινη σεζόν έως τώρα και ο μεγάλος στόχος για το Roland Garros. Δείτε τι είπε ο Στέφανος μετά τον θρίαμβο της Λυών.

Μετά τη νίκη του επί του Cameron Norrie με 2-0 σετ, χάρη στην οποία σήκωσε τον τίτλο της Λυών, ζητήσαμε από τον Στέφανο Τσιτσιπά να στείλει ένα μήνυμα στους Έλληνες φίλους του τένις.

"Απ' ότι ξέρετε δεν έχω πολύ επαφή με την Ελλάδα, διότι μένω στη νότια Γαλλία, αλλά θα ήθελα να στείλω ένα ενθαρρυντικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες, όχι μόνο στους φιλάθλους του τένις, αλλά σε όσους βρίσκονται στο χώρο του αθλητισμού και παρακολουθούν οποιοδήποτε άθλημα. Θα ήθελα να πω ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο γι' αυτή τη χώρα και ότι κάνω το καλύτερο που μπορώ ώστε να δείξω στους ξένους ότι η Ελλάδα υπάρχει, η Ελλάδα μπορεί να καταφέρει σπουδαία πράγματα στον χώρο του αθλητισμού και ότι παρόλο που είμαστε τόσο μικρή χώρα έχουμε μέλλον και δημιουργούμε τον δικό μας δρόμο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους Έλληνες που μου στέλνουν μηνύματα και που μου συμπαραστέκονται. Παρόλο που έχω δεχτεί αρνητική κριτκή στο παρελθόν, δεν νιώθω καμία κακία προς αυτούς, τους αγκαλιάζω και τους αγαπάω", είπε ο Στέφανος στο tennisnews.gr.

Όσον αφορά τον απολογισμό του για τη χωμάτινη σεζόν έως τώρα, στην οποία έχει 16 νίκες σε 19 αναμετρήσεις, ο Στέφανος μας είπε: "Υπήρξαν κάποια τουρνουά, όπως η Ρώμη και η Μαδρίτη, στα οποία μπορούσα να τα πάω καλύτερα. Δεν πήρα πάρα πολλούς πόντους και δεν μάζεψα όση εμπειρία ήθελα σ' αυτά τα τουρνουά. Είναι τα δυο τουρνουά που θα ήθελα να τα πάω καλύτερα του χρόνου. Αλλά αν αφήσουμε εκτός αυτά τα τουρνουά, η clay court season μου μέχρι στιγμής βρίσκεται σε μια καλή πορεία. Ήμουν προετοιμασμένος σε κάθε αγώνα με το σωστό τρόπο, έκανα τις καθημερινές μου ρουτίνες σε κάθε αγώνα, με έχουν βοηθήσει πολύ όπως έχω πει οι αναπνοές, μου δίνουν περισσότερη αντοχή μέσα στο γήπεδο. Οπότε υπήρχαν κάποια μικρά πραγματάκια, κάποιες αλλαγές που υιοθέτησα μέσα στη χωμάτινη σεζόν και μου προσέφεραν πολλά."

Σε άλλη ερώτηση που του έγινε στα ελληνικά στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος ανέφερε πως ο μεγάλος του στόχος για το Roland Garros είναι να μπει στην 4άδα: "Στόχος μου στο παριζιάνικο Grand Slam είναι η 4άδα. Από εκεί και πέρα, θα δείξει αν θα μπορέσω να πάω και καλύτερα. Αλλά ο στόχος μου, αυτός που θα μπορέσει να με βάλει πολυ ψηλά στο Race για το Τορίνο, είναι ημιτελικά και πέρα. Οπότε θέλω να μπορέσω να παίξω καλό τένις, ώστε να με οδηγήσει σε αυτό το σημείο, και από κει και πέρα ξεκινάει κάτι καινούργιο."

Όσο για το τι έχει να πει για όσους πιστεύουν ότι είναι φαβορί στο Παρίσι, ανέφερε: "Μην ξεχνάμε τον Rafael Nadal, που έχει χαλάσει τα σχέδια πολλών άλλων παικτών. Ας επικεντρωθούμε σ' αυτόν και όχι σε μένα. Έχει κάνει καλή πελατεία τα τελευταία 14-15 χρόνια στο Παρίσι, οπότε ο καθένας από εμάς θα προσπαθήσει να τον βγάλει έξω. Έχουμε πολύ καιρό μέχρι να φτάσω εκεί, οπότε δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια και να στοχεύω μακριά χωρίς να έχω ξεκινήσει."

Για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσει κάποιον από τους Djokovic, Nadal ή Thiem στα προημιτελικά του Roland Garros (ως Νο.5 ταμπλό): "Δεν μπορώ να σκέφτομαι τα προημιτελικά ενός Grand Slam, πρέπει να φτάσεις ως εκεί πρώτα. Είμαι έτοιμος πάντως να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε, ανυπομονώ να τους αντιμετωπίσω. Δεν βλέπω λόγο να φοβάμαι. Μπορεί να παίζουν εκπληκτικά, και εγώ μπορεί να παίζω εκπληκτικά. Κάθε αγώνας εναντίον τους μου δίνει την ευκαιρία να βάλω τον εαυτό μου στο κορυφαίο επίπεδο και να τον προετοιμάσω για τους καλύτερους των καλύτερων του παιχνιδιού. Επίσης προωθεί ακόμα περισσότερο το τένις στη χώρα μου και το θέλω αυτό."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots