ATP
Πρωταθλητής στο Μόναχο ο Basilashvili (vid)

 
Πρωταθλητής στο Μόναχο ο Basilashvili (vid)
tn team Κυριακή, 02 Μαϊος 2021 - 19:28

O Nikoloz Basilashvili, ο οποίος είναι πιθανός αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον 2ο γύρο της Μαδρίτης, ολοκλήρωσε την πολύ καλή εβδομάδα του στο Μόναχο, κατακτώντας το BMW Open.

Ο Basilashvili είχε έναν πολύ καλό αγώνα σήμερα στον τελικό του BMW Open και επιβλήθηκε του Jan-Lennard Struff με 6-4, 7-6 (5) σε 86 λεπτά.

"Δεν ήταν εύκολο και ήταν πολύ κλειστό στο τέλος. Ήταν πολύ δύσκολο. Ποτέ δεν είναι εύκολο να παίζεις με τον Jan, είναι μεγάλος μαχητής και έχει πολύ καλό σερβίς. Είμαι πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα. Νιώθω πως οι συνθήκες στη Γερμανία μου ταιριάζουν. Αυτός είναι ο 5ος μου τίτλους και μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για τα επόμενα τουρνουά", είπε ο Basilashvili.

Ο 29χρονος Γεωργιανός, Νο.35 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε τον 2ο τίτλο του για φέτος, μετά από το Qatar Open στην Ντόχα, όπου είχε κερδίσει και τον Roger Federer. Βελτίωσε το ρεκόρ του σε τελικούς σε 5-2 νίκες, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την 5η διαδοχική του νίκη σε έναν τελικό.

Ήταν ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Basilashvili, που εξαιτίας της βροχής της Παρασκευής, έπρεπε να παίξει δυο φορές το Σάββατο. Δεν έχασε όμως κανένα σετ απέναντι σε δύσκολους αντιπάλους, κερδίζοντας το πρωί για τα προημιτελικά τον Norbert Gombos με 6-4, 6-4 και το απόγευμα για τα ημιτελικά τον Casper Ruud με 6-1, 6-2.

Σε 5 αγώνες δεν έχασε κανένα σετ αυτή την εβδομάδα ο Basilashvili, που δείχνει να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Θα ταξιδέψει αμέσως τη Μαδρίτη, αφού θα πρέπει να αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Benoit Paire για τον 1ο γύρο του Mutua Madrid Open. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 2ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots