ATP
Nadal: "Πολλοί πίστευαν ότι θα είχα σύντομη καριέρα"

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal © Barcelona Open
tn team Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021 - 23:05

Με τη νίκη του στη Βαρκελώνη, ο Rafael Nadal έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που έχει κερδίσει τουλάχιστον έναν τίτλο για 18 συνεχόμενες σεζόν!

Σε μια από τις συνεντεύξεις του την περασμένη εβδομάδα στο Barcelona Open, ο Nadal σχολίασε μια άποψη που ακουγόταν αρκετά πριν μερικά χρόνια, πως δεν θα μπορούσε να έχει μακροχρόνια καριέρα εξαιτίας του τρόπου που αγωνίζεται.

"Για πολλά χρόνια άκουγα πως θα είχα σύντομη καριέρα σε διάρκεια, εξαιτίας του τρόπου που παίζω. Αντίθετα, βρίσκομαι ακόμα εδώ και διεκδικώ τους μεγαλύτερους τίτλους, απολαμβάνοντας συγχρόνως το τένις. Είμαι πολύ περήφανος γι' αυτό", είχε δηλώσει ο Nadal, που αναδείχθηκε για 12η φορά πρωταθλητής στη Βαρκελώνη.

Πλέον, είναι μεγαλύτερο το μέρος της καριέρας του στο οποίο ο Ισπανός διαψεύδει αυτή την άποψη, καθώς έχει καταφέρει να επιστρέψει πολλές φορές στην κορυφή μετά από δύσκολους τραυματισμούς, ενώ καταφέρνει μέχρι και σήμερα, περίπου 40 μέρες πριν τα 35α γενέθλία του, να κερδίσει μεγάλους τίτλους. Όπως ήταν ο τίτλος στη Βαρκελώνη, για τον οποίο έπρεπε να μονομαχήσει για 3 ώρες και 38 λεπτά απέναντι στον εξαιρετικά φορμαρισμένο Στέφανο Τσιτσιπά, στον καλύτερο τελικό που έγινε μέχρι τώρα στη σεζόν.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα ρεκόρ στην καριέρα του Rafa, είναι το γεγονός πως πλέον μετράει 18 διαδοχικές σεζόν στο tour, στις οποίες έχει τουλάχιστον έναν κερδισμένο τίτλο (2004-2021). Είναι το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της ΑΤΡ, με τον Novak Djokovic να ακολουθεί, με 16 σεζόν (2006-2021). Ο Roger Federer, που είχε κάποτε το κορυφαίο ρεκόρ με 15 σεζόν, έχασε αυτό το σερί το 2016 (2001-2015).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots