ATP
Όταν ο Στέφανος έπαιξε με τον Rafa στη Βαρκελώνη (vids)

 
Όταν ο Στέφανος έπαιξε με τον Rafa στη Βαρκελώνη (vids)
© Barcelona Open
tn team Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 - 15:09

Τέτοια εποχή, πριν από 3 χρόνια, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό στο tour, κάνοντας μια πολύ εντυπωσιακή εβδομάδα στο 500άρι της Βαρκελώνης, στα 19 του μόλις χρόνια. Τότε συστήθηκε σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου τενιστικού κοινού, τότε όμως πήρε και μια γεύση από το επίπεδο των κορυφαίων, αντιμετωπίζοντας τον Rafael Nadal.

Ήταν 29 Απριλίου, 2018, όταν ο Στέφανος αντιμετώπιζε τον Nadal για πρώτη φορά στην καριέρα του και πήρε μια γεύση από το σπουδαίο επίπεδο των Big 3, καθώς υπέστη την ήττα με 2-6, 1-6. Ήταν όμως ένα πολύ μεγάλο μάθημα για εκείνον, που αξιοποίησε στο έπακρο τα επόμενα χρόνια, ανεβαίνοντας συνεχώς επίπεδο.

Εκτός από την τρελή πορεία του για τα τότε δεδομένα, που μας έκανε όλους υπερήφανους, ο Στέφανος είχε δείξει και το ήθος του με μια ευχάριστη έκπληξη, αφού στην πρώτη του ομιλία σε απονομή ATP διοργάνωσης, είχε ευχαριστήσει και εμάς, για τη στήριξη από τα πρώτα του βήματα σε διεθνή και εγχώρια τουρνουά.

Από τότε πολλά έχουν αλλάξει και αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε έναν διαφορετικό τελικό, ανάμεσα στους δυο κορυφαίους του ταμπλό και μεγάλα φαβορί για να βρεθούν σε αυτόν.

Ο Στέφανος, που πριν λίγους μήνες είχε πετύχει μια επική ανατροπή απέναντι στον Nadal στην Αυστραλία, θα αντιμετωπίσει τον "Matador" για 7η φορά στην καριέρα του, με φόντο το Trofeo Conde de Godó και στόχο να παραμείνει αήττητος στη φετινή χωμάτινη σεζόν, στην οποία κυριαρχεί μέχρι στιγμής. Ο τελικός θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6HD.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots