ATP
Τσιτσιπάς: "Σαν να κάνεις μπάνιο σε παγωμένη πισίνα"

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 - 7:07

Μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα του στο Ακαπούλκο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις πολύ δύσκολες συνθήκες στο Ακαπούλκο, αλλά και για τη δυναμική παρουσία του κόσμου, από τον οποίο πήρε πολλή αγάπη και δύναμη.

"Ήταν σαν να κάνεις μπάνιο σε παγωμένη πισίνα, δεν ξέρω αν έχω ιδρώσει τόσο πολύ άλλη φορά στη ζωή μου", είπε ο Τσιτσιπάς, σχολιάζοντας τις καιρικές συνθήκες στο Ακαπούλκο, όπου αγωνίστηκε για πρώτη φορά. "Δεν έχει σημασία όμως, κάθε μέρος είναι διαφορετικό και αυτό κάνει και το άθλημά μας τόσο μοναδικό. Πρέπει να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές συνθήκες, συνθήκες που για κάποιους παίκτες μπορεί να είναι προτιμότερες και για κάποιους άλλους όχι. Πρέπει να ιδρώσεις πολύ για να πετύχεις κάτι καλό εδώ και να δουλέψεις σκληρά."

Για την παρουσία του κοινού στις κερκίδες και τους αρκετούς φιλάθλους που φάνηκε να έχει στο Μεξικό, ο Στέφανος είπε: "Ένιωσα την αγάπη και τη στήριξη του κόσμου. Ήταν από τους καλύτερους φιλάθλους που έχω αγωνιστεί μπροστά τους και πιστεύω πως είναι σημαντικό να το έχουμε αυτό πίσω στο τένις. Όταν ο κόσμος σε τροφοδοτεί με αγάπη, σε ανεβάζει πολύ ψηλά. Αυτό έγινε και σήμερα. Ήταν πολύ ξεχωριστά σήμερα και ελπίζω να παραμείνει έτσι. Αγαπώ και γω τον κόσμο με όλη την καρδιά μου."

Για τον επόμενο αγώνα του με τον John Isner: "Θα κάνει πολλά καλά σερβίς και εγώ θα προσπαθήσω να επιστρέφω αυτά τα σερβίς και να δημιουργήσω μεγαλύτερα ράλι, αυτό θα είναι πολύ σημαντικό. Έχει πολύ δύσκολο σερβίς και ελπίζω να καταφέρω να μείνω συγκροτημένος και να έχω καθαρό μυαλό όταν σερβίρω. Είναι επικίνδυνο όταν αντιμετωπίζεις παίκτες σαν κι αυτόν, χρειάζεται πολλή υπομονή, λίγη τύχη και προσοχή στις λεπτομέρειες."

Προς το τέλος της συνεντευξης Τύπου, ο Στέφανος ρωτήθηκε και για το πολύ ξεχωριστό γκρουπ των Top 3 και τι χρειάζεται να κάνει για να φτάσει εκεί: "Χρειάζονται πολλά πράγματα για να φτάσω σ' αυτό το επίπεδο και μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Δεν είναι εύκολο να φτάσεις εκεί, όπως δεν ήταν εύκολο και να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Πρέπει να βλέπεις την κάθε μέρα ξεχωριστά, να δεις αν μπορείς να βελτιωθείς περισσότερο και τι άλλο μπορείς να προσθέσεις στο παιχνίδι σου για να φτάσεις εκεί. Το Top 3 είναι ένα μοναδικό μέρος για να είσαι. Είμαι κοντ, αλλά την ίδια στιγμή είμαι και μακριά. Έχουν πολλούς βαθμούς αυτοί οι παίκτες και πρέπει να είσαι συνεπής όλη τη χρονιά. Είχα χρονιά που ήμουν συνεπής, αλλά όχι αρκετά συνεπής για να είμαι εκεί. Αυτό είναι και ένα μάθημα για μένα, ότι κάθε χρονιά μπορεί να είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Προσπαθώ να φτάσω εκεί και να βρω τρόπους να εκπληρώσω τα όνειρά μου κάποια μέρα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots