ATP
Ιδανικό ντεμπούτο για τον Τσιτσιπά στο Ακαπούλκο (vid)

 
Στέφανος Τσιτσιπάς
Στέφανος Τσιτσιπάς © ImagenShop - Abierto Mexicano Telcel
tn team Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2021 - 6:00

O Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε μόνο 4 games από τον Benoit Paire, συνδυάζοντας με μια εμφατική νίκη το ντεμπούτο του στο Ακαπούλκο.

Μόλις 68 λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Benoit Paire στην πρεμιέρα του στο Abierto Mexicano, κερδίζοντας τον Γαλλο με 6-3, 6-1.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε συνολικά έναν πολύ καλό αγώνα, στις ιδιαίτερες και δύσκολες συνθήκες στο Ακαπούλκο, κερδίζοντας τους 27 από τους 32 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Στα δεύτερο σερβίς έδειξε μια κάποια αδυναμία, έχοντας 8 στους 18 κερδισμένους πόντους, αλλά στις πιο κρίσιμες στιγμές ήταν σε ετοιμότητα, σβήνοντας και τα 2 break points του αντιπάλου του.

Τα παρατράγουδα δεν έλειψαν για ακόμα έναν αγώνα του Paire, που από το 2ο κιόλας game διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή για ένα challenge που επιτράπηκε στον Στέφανο παρότι είχαν περάσει μερικά δευτερόλεπτα από την απόφαση. Το challeng δικαίωσε τον Έλληνα παίκτη και ο Paire διαμαρτυρόταν για έναν πόντο που δεν θα έπρεπε να έχει πάρει σε κάθε περίπτωση!

Τίποτα απ' όλα αυτά δεν επηρέασαν πάντως τον Στέφανο, που άνοιξε τον αγώνα με ένα προβάδισμα με 3-0 και έφτασε με ασφάλεια στην κατάκτηση του 1ου σετ, χάρη σε αυτό το γρήγορο break. Στο 2ο σετ ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε με 4-0 και στην ουσία τελείωσε την υπόθεση πρόκριση, με τον Paire μάλιστα να παρατάει το παιχνίδι στους τελευταίους πόντους, κάτι που συνηθίζει πλέον να κάνει, με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί έντονα από το κοινό.

Στον 2ο γύρο του Abierto Mexicano, o Στέφανος θα αντιμετωπίσει έναν πολύ μεγάλο server, τον John Isner, που πήρε από χθες την πρόκριση, κερδίζοντας τον Salvatore Caruso με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots