ATP
Laureus: Υποψήφιοι για αθλητές της χρονιάς Nadal και Osaka

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal Φωτογραφία: Nicolas Gouhier / FFT
tn team Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 - 16:49

O Rafael Nadal είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για τον κορυφαίο αθλητή της χρονιάς στα Laureus, ενώ η Naomi Osaka είναι υποψήφια στις γυναίκες. Βραβείο διεκδικούν και οι Dominic Thiem και Iga Swiatek.

Ο Nadal, προφανώς εξαιτίας της κατάκτησης του 13ου Roland Garros με το οποίο ισοφάρισε και το μεγάλο ρεκόρ των 20 Grand Slam τίτλων του Roger Federer, συμπεριλήφθηκε στις υποψηφιότητες των φετινών αθλητικών βραβείων Laureus, για τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς.

Θα διεκδικήσει το βραβείο μαζί με τον πρωταθλητή του Champions League με την Μπάγερν Μονάχου, Robert Lewandowski, τον πρωταθλητή του NBA (για 4η φορά), LeBron James, τον πρωταθλητή της F1 (για 7η φορά), Lewis Hamilton, τον παγκόσμιο recordman στο επί κοντώ Armand Duplantis και τον παγκόσμιo recordman στα 10.000 μ. Joshua Cheptegei.

H Naomi Osaka, πρωταθλήτρια στο US Open πριν λίγους μήνες, αλλά και στο Australian Open την προηγούμενη εβδομάδα, θα διεκδικήσει τον τίτλο της αθλήτριας της χρονιάς, μαζί με την πρωταθλήτρια του WNBA, Breanna Stewart, την παίκτρια ποδοσφαίρου Wendie Renard, τη μαραθωνοδρόμο Brigid Kosgei, τη σκιέρ Federica Brignone και την ποδηλάτισσα Anna Van Der Breggen.

Τέλος, στα βραβεία συμπεριλήφθηκαν δυο ακόμα εκπρόσωποι του τένις - και οι δυο στην κατηγορία Breakthrough of The Year. Ο λόγος για τον πρωταθλητή του US Open, Dominic Thiem, και την πρωταθλήτρια του Roland Garros, Iga Swiatek.

Αναλυτικά όλοι οι υποψήφιοι για τα φετινά βραβεία Laureus:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots