ATP
Πρώτος ημιτελικός για τον Korda (vid)

 
Sebastian Korda
Sebastian Korda Φωτογραφία: Andrew Patron / BigShots Photo
tennisnews team Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 - 10:48

O 20χρονος Sebastian Korda, ο οποίος έγινε γνωστότερος στο ευρύ κοινό με την περσινή του πορεία στη 16άδα του Roland Garros, κέρδισε τον John Isner και προκριθηκε στον πρώτο του ημιτελικό στο tour.

Κάνοντας ένα μεγάλο ματς, ο νεαρός Αμερικανός, γιος του παλιού πρωταθλητή Petr Korda, επικράτησε του Νο.2 του ταμπλό στο Delray Beach Open, Isner, με 6-3, 4-6, 6-3.

Λίγο πριν φτάσει στον μεγάλο θρίαμβο, ο Korda λίγο έλειψε να χάσει το πάνω χέρι, καθώς ήρθε αντιμέτωπος με τριπλό break point όταν σέρβιρε για τη νίκη, στο 5-3, 0-40 του 3ου σετ. Κατάφερε ωστόσο να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ολοκληρώσει την αποστολή του, για να πάρει την πρώτη του πρόκριση σε ημιτελικό ΑΤΡ διοργάνωσης.

"Είμαι πολύ χαρούμενος με αυτό το game. Έπαιξε 3 απίστευτους πόντους και δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Ανέβηκε στο φιλέ, έπαιξε μεγάλες μπάλες και έκανε τρεις σούπερ πόντους. Μετά έγινα λίγο πιο επιθετικός και στο τέλος του game κατάφερα να απελευθερώσω λίγο από το άγχος μου", είπε ο 20χρονος, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.119 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα, ο Korda θα βελτιώσει το career high του την επόμενη εβδομάδα, έχοντας τη δυνατότητα να ανεβεί έως το Νο.111. Μπορεί και να πραγματοποιήσει την πρώτη του είσοδο στο Top 100, αν φύγει από τη Φλόριντα με το τρόπαιο.

Στα ημιτελικά του Delray Beach Open, o Korda θα αντιμετωπίσει τον Cameron Norrie, που καταφερε να αποκλείσει τον Frances Tiafoe, με 6-0, 3-6, 6-4.

Στον άλλον ημιτελικό θα τεθούν αντιμέτωποι οι Hubert Hurkacz και Christian Harrison. Ο Hurkacz κέρδισε τον qualifier Roberto Quiroz με 6-4, 6-4 και θα παίξει με ακόμα έναν παίκτη που προέρχεται από τα προκριματικά.

Ο 26χρονος Harrison, ο οποίος απέκλεισε νωρίτερα στο τουρνουά και τον κορυφαίο του ταμπλό, Cristian Garin, βρίσκεται στο Νο.789 της παγκόσμιας κατάταξης και κάνει ένα ονειρικό τουρνουά, ξεκινώντας από το ταμπλό των προκριματικών - όπου μπήκε με protected ranking. Στον πρώτο του προημιτελικό σε ΑΤΡ διοργάνωση κέρδισε τον Gianluca Mager με 7-6 (2), 6-4 και χωρίς να έχει χαμένο σετ σε 3 αγώνες στο κυρίως ταμπλό μπήκε στην τελική 4άδα, που του εξασφαλίζει μια άνοδο 444 θέσεων, έως το Νο.345 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots