ATP
Djokovic: "Θέλω να κερδίσω όλα τα ματς"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Φωτογραφία: Tennis TV
tennisnews team Σάββατο, 14 Νοεμβρίου 2020 - 20:46

Μπορεί ο Novak Djokovic να μην κινδυνεύει να χάσει το Νο.1 στο Λονδίνο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θέλει όσο οι υπόλοιποι τον τίτλο, κάτι που φρόντισε να επισημάνει και στην πρώτη του συνέντευξη στο Λονδίνο.  

"Ερχόμενος στο τουρνουά έχοντας εξασφαλίσει το Year-end No.1, με απελευθερώνει από την πίεση, αλλά την ίδια στιγμή δεν αλλάζει το πόσο θέλω να κερδίσω το τουρνουά και το λόγο για τον οποίο είμαι εδώ. Θέλω να κερδίσω όλους τους αγώνες που θα δώσω και να πιάσω στα χέρια του το τρόπαιο. Το θέλω όσο και όλοι οι άλλοι παίκτες που είναι εδώ", είπε ο Djokovic, στη συνέντευξη που έδωσε χθες.

"To ATP Finals είναι πιθανότατα η πιο μεγάλη πρόκληση που υπάρχει στο άθλημά μας. Έρχεσαι αντιμέτωπος με τους 8 καλύτερους παίκτες της σεζόν σε έναν τουρνουά με το φορμά του round robin. Είναι σίγουρα ένα από τα πιο ξεχωριστά τουρνουά στο άθλημά μας", συνέχισε ο Σέρβος.

Ο Djokovic θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στο ATP Finals τη Δευτέρα, στις 16:00 ώρα Ελλάδας, με αντίπαλο τον τελευταίο παίκτη που προκρίθηκε στο φετινό τουρνουά και "πρωτάρη", Diego Schwartzman.

"Ποτέ δεν έπαιξε σ' αυτό το γήπεδο και αυτό πιθανότατα να τον απελευθερώσει από οποιαδήποτε πίεση. Ο Diego είναι εκπληκτικός φέτος, είναι η καλύτερη σεζόν της καριέρας του και του αξίζει να είναι σ' αυτό το τουρνουά. Τον σέβομαι πολύ, είναι μεγάλος μαχητής και ένας από τους γρηγορότερους παίκτες στο tour."

Στον ίδιο όμιλο με τον Djokovic είναι ακόμα οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev, που είχαν επίσης πολύ καλές περιόδους στο δεύτερο μισό του 2020.

"Ο Zverev και ο Medvedev είναι πιθανότατα οι παίκτες που βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τα indoors. Έχουν κερδίσει διαδοχικά τουρνουά και έπαιξαν μαζί στον τελικό του Παρισιού. Είναι ψηλοί παίκτες, με μεγάλα σερβίς και πολλά όπλα ακόμα, καθώς και πολύ καλά forehand και backhand. Είναι ολοκληρωμένοι και οι δυο, έχοντας ένα παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Πρέπει να είσαι στα καλύτερά σου για να μπορέσεις να κερδίσεις αυτούς τους παίκτες σε indoor συνθήκες."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots