ATP
Εξασφάλισε το 6ο Year-end No.1 ο Djokovic! (vids)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Tennis TV
tennisnews team Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 20:57

Ο Novak Djokovic έκαμψε τη σθεναρή αντίσταση του Borna Coric σε έναν πολύ ωραίο αγώνα και προκρίθηκε στα προημιτελικά της Βιέννης, για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το 6ο Year-end No.1 της καριέρας του και την ισοφάριση του ιστορικού ρεκόρ του Pete Sampras.

Ο Djokovic έχει πλέον 6 Year-end No.1 στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας το μεγάλο ρεκόρ του ινδάλματός του, Pete Sampras, κι έχοντας πλέον ένα παραπάνω από τους Roger Federer και Rafael Nadal.

Για να πάρει πάντως το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Erste Bank Open, o Djokovic χρειάστηκε να δουλέψει πολύ σκληρά, καθώς βρήκε απέναντί του έναν εξαιρετικό Coric, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει έπειτα από 2 ώρες και 7 λεπτά μάχης, με 7-6 (11), 6-3.

Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα, το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο, ιδιαίτερα στο 1ο σετ, στο οποίο ο Κροάτης είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες για να μπει εκείνος σε θέση οδηγού. 

Δημιούργησε τα πρώτα break points στο 9ο game του σετ, αλλά ο Djokovic βγήκε από τη δύσκολη θέση και τα έσωσε, για να προηγηθεί με 5-4.

Αργότερα ο Coric είχε ακόμα ένα break point, αλλά ο Σέρβος το έσβησε και αυτό για να περάσει ξανά μπροστά με 6-5. Στο μεταξύ ο Κροάτης έκλεισε γρήγορα τα δυο service games στα οποία σέρβιρε για την παραμονή του στο σετ, δείχνοντας να μην τον καταβάλλει καθόλου η πίεση.

Έστειλε το σετ στο tie-break και εκεί έφτασε πρώτος σε set point και μάλιστα 3 φορές, στο 6-5, στο 7-6 και στο 8-7! Και αυτές ο Djokovic αρνήθηκε να μείνει πίσω στο σκορ και είχε το δικό του πρώτο set point στο 9-8, αλλά και αυτό ήταν χαμένο. Ο Coric είχε ακόμα ένα set point, το 4ο του, στο 10-9, με τον Djokovic να σβήνει ακόμα μια ευκαιρία και τελικά στο 3ο προσωπικό του set point να κλείνει αυτό το συναρπαστικό tie-break, στους 24 πόντους (13-11).

Στο 2ο σετ ο Coric έδειχνε να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του κορυφαίου παίκτη του κόσμου, που με γρήγορο break προηγήθηκε με 3-1 και λίγο έλειψε να κάνει και διπλό break, αλλά ο Κροάτης έσωσε 3 break points στο 5ο game για να μειώσει σε 3-2.

Κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά στο ένα break έως και το 9ο game o Coric, ο οποίος πάλεψε σκληρά για να παραμείνει στο ματς, αλλά ο Nole στο 2ο match point του έκανε το break στο 9ο game και "σφράγισε" τη νίκη, λίγα λεπτά μετά τη συμπλήρωση δυο ωρών στο ματς.

Ο Djokovic πήρε το πρώτο εισιτήριο για την προημιτελική φάση της Βιέννης, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρασκευή έναν εκ των Hubert Hurkacz και Lorenzo Sonego.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots