ATP
Αμφίβολος ο Djokovic για το Paris-Bercy

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic Nicolas Gouhier / FFT
tennisnews team Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020 - 14:33

Όλα δείχνουν πως ο Novak Djokovic δεν θα επιστρέψει στο Παρίσι και θα αγωνιστεί μόνο στη Βιέννη πριν το ATP Finals. 

Ο Novak Djokovic ενημέρωσε μετά τον τελικό του Roland Garros πως σκοπεύει να αγωνιστεί στη Βιέννη - κάτι που επιβεβαιώθηκε και με wild card των διοργανωτών την επόμενη μέρα.

Θα μπορούσε να είναι μια περίεργη απόφαση, με τον Σέρβο να επιστρέφει στο συγκεκριμένο τουρνουά για 1η φορά μετά από 13 χρόνια, αλλά σε μια ούτως ή άλλως τόσο διαφορετική σεζόν όπως η φετινή, όχι μόνο περίεργη δεν είναι, αλλά βγάζει και νόημα για τον Djokovic να δώσει το μεγαλύτερο βάρος της προετοιμασίας του για το ATP Finals στο 500άρι της Βιέννης και όχι στο Masters του Παρισιού!

Τα τουρνουά γίνονται back-to-back, επομένως ο Djokovic δε θα έχει κάποιον λόγο να αγωνιστεί και στα δυο, παραμόνο αν χάσει πολύ νωρίς στη Βιέννη, κάτι που ομολογουμένως δεν είναι και πολύ πιθανό να συμβεί.

Επίσης, παρότι είναι ένα Masters τουρνουά, δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο ρεκόρ για να κυνηγύσει στο Paris-Bercy, όπου είναι ήδη πολυνίκης με 5 τίτλους. Το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει θα ήταν να διευρύνει το ρεκόρ των 36 Masters 1000 τίτλων, αλλά έχει ήδη τους περισσότερους από κάθε άλλον.

Όσον αφορά το βαθμολογικό κίνητρο, που είναι αρκετά σημαντικό για τον Nole αφού θέλει να "ξεμπερδεύει" με την υπόθεση του Year-end No.1 και να πλησιάσει ακόμα περισσότερο σε έναν από τους βασικούς του στόχους, στο ιστορικό ρεκόρ του Roger Federer με τις περισσότερες εβδομάδες στο Νο.1, η Βιέννη είναι σίγουρα το τουρνουά που ξεχωρίζει για τον Σέρβο.

Με το ειδικό σύστημα βαθμολόγησης που εφαρμόζεται στην ΑΤΡ μετά και τη διακοπή του tour εξαιτίας της πανδημίας, παρότι είναι υπερασπιστής του τίτλου στο παρισινό Masters, o Djokovic δε θα χάσει κανέναν βαθμό αν επιλέξει να μην πάει στο Bercy. Προφανώς δεν μπορεί ούτε να διεκδικήσει επιπλέον βαθμούς σε εκείνο το τουρνουά. Στη Βιέννη ωστόσο, υπάρχουν έως και 500 νέοι βαθμοί που μπορεί να κερδίσει.

Πληροφορίες που έρχονται από τα media της Σερβίας, επιβεβαιώνουν πως αυτό είναι και το σκεπτικό του Djokovic, δηλαδή να παίξει μόνο σε ένα τουρνουά πριν από το ATP Finals και αυτό να είναι το τουρνουά της Βιέννης.

O Djokovic βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Visoko της Βοσνίας και ξεκουράζεται μετά από τη γεμάτη χωμάτινη σεζόν που είχε, στην οποία κατέκτησε το Masters της Ρώμης και ήταν φιναλίστ στο Roland Garros.

Την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στη Βιέννη για το Vienna Open (26 Οκτωβρίου - 1 Νοεμβρίου), όπου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής την τελευταία φορά που αγωνίστηκε, το 2007. Παραμένει αμφίβολος για το Paris Masters (2-8 Νοεμβρίου) και ο μεγάλος του στόχος για την indoor season είναι όπως πάντα το ATP Finals (15-22 Νοεμβρίου), το οποίο θα διεκδικήσει για 6η φορά, όσες το έχει κερδίσει ο πολυνίκης του θεσμού, Federer.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots