ATP
"Καθάρισε" στο 3ο σετ ο Zverev (vid)

 
Alexander Zverev
Alexander Zverev Tennis TV
tennisnews team Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2020 - 17:00

O Alexander Zverev έχασε για 1η φορά σετ σ' αυτή την εβδομάδα, αλλά κέρδισε με bagel το 3ο και έβγαλε εκτός μάχης τον Lloyd Harris, για να προκριθεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Κολωνίας.

Ο κορυφαίος του ταμπλό στο Bett1Hulks Indoors της Κολωνίας, Alexander Zverev, συνεχίζει την πορεία του προς τον τίτλο, μετά και τη νίκη του επί του Lloyd Harris, με 6-4, 3-6, 6-0.

Παρά το γεγονός πως χρειάστηκε 3ο σετ, ο 23χρονος Γερμανός "καθάρισε" το παιχνίδι σε 1 ώρα και 46 λεπτά, κερδίζοντας με bagel το αποφασιστικό σετ, στο οποίο ο Νοτιαφρικανός είχε και μια ενόχληση στον ιγνυακό τένοντα.

Ο Zverev ήταν καλύτερος στο 1ο σετ, κάνοντας το μοναδικό break στο 3ο game (2-1) και κρατώντας χωρίς να κινδυνέψει το σερβίς του σε όλη τη διάρκεια του σετ. Στο 2ο σετ έκανε και πάλι νωρίς break, στο 1ο game, αλλά ο Harris ισοφάρισε στο επόμενο game και έκανε ακόμα ένα break στο 8ο game, για να σερβίρει στη συνέχεια επιτυχημένα για την κατατηση του σετ.

Τα πάντα άλλαξαν ωστόσο στο 3ο σετ, με τον "Sascha" να ανοίγει το σετ με ένα break και να φτάνει γρήγορα στο προβάδισμα με 3-0. Ο 23χρονος Νοτιαφρικανός, ο οποίος έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά ξεκινώντας από τα προκριματικά, πήρε ιατρικό τάιμ άουτ για τον τραυματισμό του σε εκείνο το σημείο κι όταν επέστρεψε δεν μπόρεσε να πάρει άλλο game, παρόλο που είχε διπλό break point στο 5ο game (4-0, 15-40).

Ο φιναλίστ του US Open, θα περιμένει την αναμέτρηση του Alejandro Davidovich Fokina με τον Dennis Novak, για να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά. Να σημειωθεί πως ο Zverev διεκδικεί τον 1ο τίτλο του από τον Μάιο του 2019, όταν είχε κερδίσει στη Γενεύη.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots