ATP
Πλάνο στήριξης στους τενίστες από τον Djokovic!

 
Πλάνο στήριξης στους τενίστες από τον Djokovic!
Πλάνο στήριξης στους τενίστες από τον Djokovic!
tennisnews team Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 - 19:06

Για μια ακόμα φορά ο Novak Djokovic δείχνει το αλληλέγγυο πρόσωπό του, κάνοντας μια πολύ καλή πρόταση για τη στήριξη των παικτών που δεν βρίσκονται στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης.

Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους και οι παίκτες που είναι χαμηλά στην κατάταξη, δεν έχουν κανέναν οικονομικό πόρο. Ακόμα και παίκτες που είναι σχετικά ψηλά, στο Top 200 και στο Top 300, αυτή την περίοδο αναγκάζονται να ζήσουν από χρήματα που είχαν στην άκρη, συνεπώς ενδέχεται να μην έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το tour και να ταξιδέψουν όταν επιστρέψουν τα τουρνουά.

Η ITF έχει ήδη πάρει θέση σε αυτό, εξηγώντας πως δεν μπορεί να κάνει κάτι για τους εκατοντάδες επαγγελματίες παίκτες και παίκτριες. Είναι λοιπόν ζήτημα των δυο μεγάλων ενώσεων, της ATP και της WTA, αν θα γίνει κάτι προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα. 

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που επιβεβαιώνονται και από τη L' Equipe, o Djokovic, ο οποίος είναι πρόεδρος του συμβουλίου των παικτών της ΑΤΡ, πρότεινε τη δημιουργία ενός ταμείου για την οικονομική στήριξη των παικτών που δεν βρίσκονται στο Top 100 της παγκόσμιας κατάταξης, από τους παίκτες που είναι στο Top 100.

Το πλάνο θα έχει ως εξής: Οι πρώτοι 5 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή οι Djokovic, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Roger Federer και Daniil Medvedev, να προσφέρουν από 30.000 δολάρια. Οι υπόλοιποι 5 του Top 10, δηλαδή οι Στέφανος Τσιτσιπάς, Alexander Zverev, Matteo Berrettini, Gael Monfils και David Goffin, να προσφέρουν από 20.000 δολάρια. Οι παίκτες που βρίσκονται από το Νο.11 έως το Νο.20 να προσφέρουν από 15.000 δολάρια, από το Νο.21 έως το Νο.50 από 10.000 δολάρια και οι υπόλοιποι παίκτες του Top 100, δηλαδή όσοι βρίσκονται από το Νο.51 έως το Νο.100 της ΑΤΡ, να προσφέρουν ο καθένας από 5.000 δολάρια. Το ίδιο ποσό, δηλαδή 5.000 δολάρια, θα προσφέρουν επίσης οι πρώτοι 20 της παγκόσμιας κατάταξης των διπλών. 

Το πλάνο αυτό, αναμένεται να φέρει στο ειδικό ταμείο το ποσό των 1.050.000 δολαρίων. Σύμφωνα με τις πηγές, το σχέδιο αυτό προτάθηκε από τον Djokovic στην ειδική συνομιλία που υπάρχει στο WhatsApp, στην οποία βρίσκονται οι περισσότεροι παίκτες από το Top 100.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots