ATP
Στον τελικό Felix και Monfils (vids)

 
Στον τελικό Felix και Monfils (vids)
Στον τελικό Felix και Monfils (vids)
tennisnews team Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 - 22:43

Ο Felix Auger-Aliassime και ο Gael Monfils θα αναμετρηθούν στον αυριανό τελικό του Rotterdam Open στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

O Auger-Aliassime επιβλήθηκε του Pablo Carreno Busta με 7-6 (2), 6-4 στον πρώτο ημιτελικό του Rotterdam Open.

Ο 19χρονος Καναδός πέτυχε 16 άσους και κέρδισε τους 45 από τους 48 πόντους στα πρώτα του σερβίς, ενώ έσβησε και τα 4 break point που αντιμετώπισε. Τα δυο απ' αυτά ήταν στο 11ο game του 1ου σετ, για να κρατήσει το σερβίς του και να προηγηθεί με 6-5. Ο Auger-Aliassime κέρδισε τους πρώτους 4 πόντους του tie-break και το κατέκτησε με 7-2.

Ο νεαρός Καναδός έκανε break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και προηγήθηκε με 2-1. Δεν έχασε ποτέ το προβάδισμά του, σώζοντας δυο break point σ' αυτό το σετ, ένα πριν κάνει το break στο 2ο game και άλλο ένα στο 8ο game, όταν σέρβιρε με επιτυχία για το 5-3.

Για 4η φορά προκρίθηκε σε τελικό ΑΤΡ διοργάνωσης ο Auger-Aliassime, ο οποίος έχασε τους πρώτους 3 τελικούς που αγωνίστηκε, όλους το 2019, στο Ρίο, στη Λυών και στην Στουτγκάρδη. Σε hard court διοργάνωση, προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό.

Αύριο θα αντιμετωπίσει τον υπερασπιστή του τίτλου, Gael Monfils, που κέρδισε στον δεύτερο ημιτελικό τον Filip Krajinovic με 6-4, 7-6 (5), έπειτα από 1 ώρα και 45 λεπτά.

Ο 33χρονος Γάλλος έβγαλε 14 άσους, κέρδισε τους 43 από 55 πόντους στα πρώτα του σερβίς. Έκανε break στο 10ο game του 1ου σετ και στο 4ο game του 2ου σετ, για να προηγηθεί με 6-4, 3-1. Ο Σέρβος ισοφάρισε σε 3-3 και έδωσε μεγάλη μάχη στο 2ο σετ, σώζοντας και 4 match point στο 10ο game, στο οποίο ισοφάρισε σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου ο Monfils έκανε δυο συνεχόμενα mini-break, βρέθηκε ξανά σε match point στο 6-5 και το αξιοποίησε. 

Ο Monfils, ο οποίος προέρχεται από την κατάκτηση του Open Sud de France, θα διεκδικήσει τον 2ο συνεχόμενο τίτλο του στο tour, αλλά και τον 2ο συνεχόμενο στο Ρότερνταμ. Συνολικά θα αγωνιστεί για 31η φορά σε τελικό, διεκδικώντας τον 10ο τίτλο του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots