ATP
Πρωταθλητής ο Medvedev στο Diriyah (vid)

 
Πρωταθλητής ο Medvedev στο Diriyah (vid)
Πρωταθλητής ο Medvedev στο Diriyah (vid)
tennisnews team Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019 - 20:45

O Daniil Medvedev κατέκτησε το πρώτο μεγάλο τρόπαιο της pre-season, επικρατώντας με 2-0 σετ του Fabio Fognini στον τελικό του Diriyah Tennis Cup της Σαουδικής Αραβίας.

Ένα άψογο τουρνουά έκανε ο Medvedev στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας, όπου δεν έχασε σετ σε 3 αναμετρήσεις. Στον σημερινό τελικό επικράτησε του Fognini με 6-2, 6-2, για να κατακτήσει το νεοσύστατο τουρνουά επίδειξης και το τεράστιο χρηματικό έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Medvedev προηγήθηκε με το καλημέρα με 2-0 στον τελικό, ενώ έκανε κι άλλο break στη συνέχεια, για να φτάσει στο 5-1. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 2ο σετ, στο οποίο επίσης προηγήθηκε με 2-0 και χάρη σε νέο break εκανε το 5-2 στο 7ο game, για να σερβίρει επιτυχώς για τη νίκη στο 8ο game. Κάτι περισσότερο από μια ώρα χρειάστηκε ο 23χρονος Ρώσος για να πάρει τη νίκη αυτή, σε ένα παιχνίδι που δεν απειλήθηκε καθόλου από τη γραμμή του σερβίς.

Μόνο 14 games έχασε ο Medvedev το τριήμερο αυτό στο Diriyah Tennis Cup, κερδίζοντας με εμφατικό τρόπο το τρόπαιο. Στον 1ο γύρο είχε κερδίσει τον Jan-Lennard Struff με 6-3, 6-1, ενώ στα ημιτελικά τον David Goffin με 6-3, 6-3.

Επόμενος σταθμός για τον Medvedev το Άμπου Ντάμπι, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί σε ένα ακόμα σπουδαιότερο τουρνουά επίδειξης, το Mubadala World Tennis Championship, όπου στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Hyeon Chung και αν κερδίσει θα παίξει με τον Rafael Nadal.

Στο Diriyah Tennis Cup θυμίζουμε πως την 3η θέση μοιράστηκαν οι Goffin και Gael Monfils, ενώ την 5η θέση πήρε ο John Isner, ο οποίος κέρδισε σήμερα τον Struff με 4-6, 7-5, 13-11.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots