Όταν ο Nole τα βάζει με διαιτητές, συνήθως έχει δίκιο (vids)

 
Όταν ο Nole τα βάζει με διαιτητές, συνήθως έχει δίκιο (vids)
Όταν ο Nole τα βάζει με διαιτητές, συνήθως έχει δίκιο (vids)
tennisnews team Παρασκευή, 13 Μαϊος 2016 - 22:21

Με αφορμή τη διαφωνία του Novak Djokovic με τον Carlos Bernardes, θυμηθήκαμε ένα απίστευτο περιστατικό από αγώνα του Σέρβου με τον Stan Wawrinka στο Monte-Carlo αρκετά χρόνια πριν, που αποδεικνύει πως ακόμα και οι διαιτητές δεν μπορούν να κερδίσουν εύκολα τoν Nole!

Οι διαιτητές έχουν μερική επιπλέον δουλειά στα χωμάτινα τουρνουά, καθώς πρέπει να κατεβαίνουν αρκετές φορές από την καρέκλα τους και να ελέγχουν τα σημάδια. Στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων, έχουν δίκιο, όσο ψύχραιμα ή έντονα και να διαφωνήσει κάποιος παίκτης.

Όταν αυτός ο παίκτης ωστόσο είναι ο Novak Djokovic, θα έπρεπε ίσως να το σκεφτούν ξανά! Ο Nole μπορεί να έκανε μια παράβαση στον σημερινό του αγώνα στη Ρώμη και πάνω στην ένταση της στιγμής να άγγιξε επιθετικά τον Carlos Bernardes, όμως το τηλεοπτικό hawk-eye τον δικαίωσε και έδειξε πως ήταν εκείνος που μετέφρασε σωστά το σημάδι.

Η φάση αυτή μας θύμισε τον αγώνα του Σέρβου με τον Wawrinka, για τα ημιτελικά Monte-Carlo Masters το 2009. Τότε, μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών, ο Nole κέρδισε σε δύο αμφισβητούμενες φάσεις τον διαιτητή της αναμέτρησης!

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, δύο χτυπήματα του Wawrinka πέρασαν την τελική γραμμή, όμως και οι δύο κερδήθηκαν από τον Ελβετό, καθώς ο chair umpire μετέφρασε λάθος τα ίχνη που άφησαν οι μπάλες.

Γενικά ο Djokovic φημίζεται για τα απίστευτα αντανακλαστικά του και για την ικανότητά του να "διαβάζει" τις φάσεις. Αυτό επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί, όπως ενημερώνει ο πρωτοπόρος σχεδιαστής του σύστημα hawk-eye, Fares Saudi.

"Δεν έχουμε κάποια βάση δεδομένων, αλλά γνωρίζουμε πως ο Djokovic είναι πολύ καλός στα challenges. O Roger Federer είναι επίσης καλός, αλλά ο Djokovic είναι σίγουρα ο καλύτερος", είχε δηλώσει ο Saudi τον περασμένο Ιανουάριο στην Indian Express.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots