Τίτλος στο διπλό - 4άδα στο μονό ο Διαμαντής

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής
tn team Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 - 9:15

Ο Στέφανος Διαμαντής ολοκλήρωσε επιτυχημένα και το δεύτερο τουρνουά του στο Club Mega Saray της Αττάλειας, κερδίζοντας τον τίτλο στα διπλά και φτάνοντας μέχρι τα ημιτελικά στα μονά.

Ο Διαμαντής έπαιξε στο διπλό με τον πολύ ταλαντούχο 14χρονο Tokito Oda από την Ιαπωνία. Στον 1ο γύρο επιβλήθηκαν των Μαλαίσιων Mohamad Yusshazwan Bin Yusuf αι Abu Samah Borhan με 6-1, 6-3.

Από νωρίς έδειξαν πως είναι μέσα στα φαβορί, κερδίζοντας στα προημιτελικά το Νο.1 ζευγάρι του ταμπλό, τον Αργεντινό Ezequiel Casco και τον Ισπανό Enrique Siscar Meseguer, με 6-4, 6-1.

Στα ημιτελικά κέρδισαν τον Ιταλό Luca Arca και τον Γάλλο Nicolas Vanlerberghe, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-1, 6-4, ενώ στον τελικό κέρδισαν και το Νο.2 του ταμπλό, τους Αυστριακούς Thomas Flax και Martin Legner, με 6-2, 6-3.

Στο μονό, ο Στέφανος Διαμαντής αντιμετώπισε στον 1ο γύρο τον Γιώργο Λαζαρίδη, παίρνοντας τη νίκη με 6-2, 6-0. Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Meseguer, No.8 στο ταμπλό, με 6-3, 6-1, ενώ στα προημιτελικά πήρε μια ακόμα μεγαλύτερη νίκη, απέναντι στον Legner, Νο.31 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-3, 4-6, 6-4.

Στα ημιτελικά, τον Στέφανο σταμάτησε ο συμπαίκτης του στα διπλά, Tokito Oda, που τον κέρδισε με 6-0, 6-1. Ο Oda κέρδισε και τον τίτλο, αφού στον τελικό επικράτησε του Abu Samah Borhan με 7-5, 6-3.

Ο Διαμαντής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.56 της παγκόσμιας κατάταξης μετά και το μεγάλο διάστημα που απουσίασε από τα γήπεδα - στο παρελθόν έχει φτάσει και στο Νο.17, ολοκλήρωσε το πέρασμά του από την Αττάλεια της Τουρκίας με έναν τελικό και έναν ημιτελικό στα μονά και δυο συνεχόμενους τίτλους στα διπλά.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stefano Diamantis (@stefanodiamantis)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots