Δύο Top 20 νίκες και ημιτελικά ο Στέφανος στην Πολωνία

 
Δύο Top 20 νίκες και ημιτελικά ο Στέφανος στην Πολωνία
Δύο Top 20 νίκες και ημιτελικά ο Στέφανος στην Πολωνία
tennisnews team Σάββατο, 09 Ιουνίου 2018 - 10:19

Μια εξαιρετική εβδομάδα είχε σε γενικές γραμμές ο Στέφανος Διαμαντής στο Plock της Πολωνίας, καθώς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Plock Orlen Polish Open, πετυχαίνοντας δύο νίκες ενάντια σε Top 20 παίκτες της παγκόσμιας κατάταξης! Στα διπλά έφτασε ακόμα πιο κοντά στον τίτλο, καθώς ήταν φιναλίστ μαζί με τον Βραζιλιάνο Daniel Rodrigues.

Ο Διαμαντής συμμετείχε αυτή την εβδομάδα στο δυνατό χωμάτινο τουρνουά της σειράς ITF 2 Series, Plock Orlen Polish Open. O 31χρονος Έλληνας τενίστας, Νο. 33 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF, σημείωσε 2 νίκες απέναντι σε Top 20 παίκτες και 3 συνολικά, για να φτάσει μέχρι την ημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, στον 1ο γύρο ξεπέρασε το εμπόδιο του Πολωνού Albin Batycki, με 6-3, 6-7 (3), 6-1. Στον 2ο γύρο πέτυχε μια σπουδαία νίκη, εις βάρος του Αυστραλού Ben Weekes, No. 3 στο ταμπλό και Νο. 17 στην παγκόσμια κατάταξη, με 6-2, 6-1! Στα προημιτελικά, επικράτησε του συμπαίκτη του στα διπλά, Daniel Rodrigues, Νο.19 στον κόσμο, με 6-2, 2-6, 6-2.

Παρά το γεγονός πως είχε μια εξαίσια εβδομάδα, στα ημιτελικά παρουσιάστηκε αρκετά κουρασμένος και δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Βέλγο Joachim Gerard, No. 1 στο ταμπλό και Νο. 9 στην παγκόσμια κατάταξη, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την ήττα με 6-0, 6-0.

Στο διπλό, μαζί με τον Βραζιλιάνο Rodrigues, ηττήθηκε ξανά από τον Gerard και τον Γερμανό Steffen Sommerfeld, No. 1 στο ταμπλό, με 6-3, 6-4, στον τελικό της διοργάνωσης. Για να μπουν στον τελικό, Διαμαντής και Rodrigues απέκλεισαν 2 ζευγάρια. Στα προημιτελικά επικράτησαν των Martin De La Puente και Tadeusz Kruszelnicki με 6-4, 6-4 και στα ημιτελικά κέρδισαν τους Κορεάτες Ha-Gel Lee και Sang-Ho Oh με 7-5, 3-6, 10-7. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots