Πρωταθλητής σε μονά και διπλά ο Διαμαντής στο Ζάγκρεμπ

 
Στέφανος Διαμαντής
Στέφανος Διαμαντής
tn team Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 - 14:58

Όλο και καλύτερος παρουσιάζεται ο Στέφανος Διαμαντής όσο πλησιάζουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, με τον Έλληνα πρωταθλητή να κατακτά τον τίτλο στα μονά και στα διπλά στο διεθνές τουρνουά Zagreb Open της Κροατίας.

Ο Διαμαντής, ο οποίος βρίσκεται στο Νο.48 της παγκόσμιας κατάταξης και κερδίζει έδαφος συνεχώς - παλιότερα έχει φτάσει έως και το Νο.18 αλλά ο τραυματισμός του και η μεγάλη απουσία από τη δράση τον έκαναν να χάσει πολλές θέσεις - είχε μια από τις καλύτερες εβδομάδες του μετά την επιστροφή του και δεν έχασε ούτε ένα σετ σε μονά και διπλά στο Ζάγκρεμπ, για να κερδίσει και τα δυο ταμπλό του Zagreb Open.

Στο μονό, ο 34χρονος Έλληνας τενίστας πήρε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τον Κροάτη Sven Maretic, με 6-3, 6-2. Στα προημιτελικά απέκλεισε τον Αυστραλό Martyn Dunn με 6-0, 7-5, ενώ στα ημιτελικά κέρδισε άλλον έναν Αυστραλό, τον Ben Weekes, με 6-0, 7-5.

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για τον Στέφανο, αφού ο Weekes, Νο.34 στον κόσμο, ήταν ο παίκτης που τον είχε σταματήσει στα δυο προηγούμενα τουρνουά του. Στο Leibnitz της Αυστρίας τον είχε κερδίσει στον 2ο γύρο έπειτα από μεγάλη μάχη (4-6, 6-1, 5-7), ενώ τον σταμάτησε και στον τελικό του προηγούμενου τουρνουά που έγινε στο Ζάγκρεμπ, το Sirius Open (4-6, 0-6).

Στον τελικό του Zagreb Open, o Διαμαντής κέρδισε για 2η διαδοχική εβδομάδα τον Ολλανδό Carlos Anker, No.36 στον κόσμο, με 6-2, 6-2, για να κατακτήσει τον τίτλο στο τουρνουά της ITF Futures Series.

Ήταν ο 1ος τίτλος στα μονά στη φετινή χρονιά για τον Έλληνα πρωταθλητή και ο 18ος συνολικά στην καριέρα του.

Παράλληλα, κατέκτησε και τον 3ο του φετινό τίτλο στα διπλά και τον 21ο της καριέρας του, αφού αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο διπλό, με συμπαίκτη τον άλλον Έλληνα αθλητή στο τένις σε αμαξίδιο που ταξιδεύει στο tour, τον Γιώργο Λαζαρίδη.

Οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν στα προημιτελικά εύκολα τον Κροάτη Antonio Arambasic και τον Ιταλό Edgar Andres Scalvini Lozano με 6-1, 6-0. Στα ημιτελικά πέρασαν με walkover το εμπόδιο του Λετονού Ervins Kapa και του Γάλλου Dorian Navarro, ενώ στον τελικό κέρδιζαν τον Ισπανό Francisco Garcia Vena και τον Κοσταρικανό Jose Pablo Gil με 5-2 στο 1ο σετ, αλλά ο αγώνας ολοκληρώθηκε πρόωρα λόγω τραυματισμού και εγκατάλειψης.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots