16άδα Ματούλα και Τσιτσιπάς στο Ηράκλειο

 
Μάρθα Ματούλα
Μάρθα Ματούλα © Bjarnefeldt Photography
tn team Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 - 19:32

Στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach προκρίθηκαν σήμερα η Μάρθα Ματούλα και ο Πέτρος Τσιτσιπάς, δεν τα κατάφεραν η Μιχαέλα Λάκη και ο Αλέξανδρος Σκορίλας.

Η Μάρθα Ματούλα έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και κέρδισε τη μάχη με τη Ρουμάνα qualifier Simona Ogescu, την οποία κέρδισε με 7-5, 6-2 σε 1 ώρα και 46 λεπτά. Στο 1ο σετ η 24χρονη Ελληνίδα τενίστρια χρειάστηκε να ανατρέψει το 2-4, ενώ στο 2ο σετ ξεκίνησε καλύτερα, προηγήθηκε με 3-0 και δεν κοίταξε πίσω της.

Στη φάση των "16" προκρίθηκε και ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο ανδρικό ταμπλό, ο οποίος έπαιξε μόνο 37 λεπτά και κέρδισε το 1ο σετ με 6-1 απέναντι στον Ιάπωνα Yuta Shimizu, No.1 στο ταμπλό και Νο.358 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού και δεν συνέχισε τον αγώνα.

Πολύ δύσκολη αποστολή είχε ο Αλέξανδρος Σκορίλας, ο οποίος αντιμετώπισε τον Κινέζο Ze Zhang, No.7 στο ταμπλό και Νο.509 στην παγκόσμια κατάταξη -παλιότερα και Νο.148- γνωρίζοντας την ήττα με 6-2, 6-1.

Εκτός 16άδας έμεινε και η Μιχαέλα Λάκη, που δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εντυπωσιακή προηγούμενη εβδομάδα της στο Lyttos Beach, γνωρίζοντας την ήττα από την Τσέχα qualifier, Ivana Sebestova, με 6-3, 6-3.

Αύριο, για τον 2ο γύρο των μονών, ο Πέτρος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Daniel Cox, ενώ η Μάρθα Ματούλα τη 19χρονη Ρωσίδα Darya Astakhova, No.3 στο ταμπλό και Νο.514 στον κόσμο. Η Ματούλα θα παίξει και στα προημιτελικά του διπλού, όπου με τη συμπαίκτριά της από τη Σερβία Tamara Malesevic, θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες του ταμπλό, Anastasia Detiuc και Lexie Stevens.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots