Νέα νίκη για τη Σακελλαρίδη στην Αττάλεια

 
Σαπφώ Σακελλαρίδη
Σαπφώ Σακελλαρίδη © Holger Luhr
tennisnews team Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020 - 18:39

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη πανηγύρισε ακόμα μια νίκη στην Αττάλεια της Τουρκίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων αυτής της εβδομάδας.

Μετά από μια νέα πολύ καλή εμφάνιση και μια εξαντλητική μάχη που έφτασε τις 3 ώρες και 31 λεπτά σε διάρκεια, η Σαπφώ Σακελλαρίδη επικράτησε της Anastasia Nefedova, Νο.6 στο ταμπλό και Νο.570 στην παγκόσμια κατάταξη, με 7-5, 2-6, 6-3.

Η Σακελλαρίδη έχασε το πάνω χέρι στο 1ο σετ, όπου ήταν μπροστά με 3-1 και με 4-2, αλλά παρέμεινε δυνατή και με break στο 12ο game το κατέκτησε με 7-5. Στο 2ο σετ η 16χρονη Ελληνίδα τενίστρια ήταν μπροστά με 2-1, αλλά η Nefedova κέρδισε τα 5 επόμενα games και ισοφάρισε.

Στο 3ο σετ ήρθε η σειρά της Σαπφούς για ανατροπή, καθώς ήταν πίσω με 1-3, κατάφερε όμως να κερδίσει τα 5 επόμενα games και να ολοκληρώσει μια πολύ σημαντική νίκη και πρόκριση για την προημιτελική φάση του τουρνουά των 15.000 δολαρίων.

Η Σακελλαρίδη έχει παίξει πολλές ώρες τένις αυτές τις ημέρες στο Club MegaSaray της Αττάλειας. Ξεκίνησε από τα προκριματικά την προσπάθειά της και εξαιτίας των βροχοπτώσεων έδωσε μόνο έναν αγώνα τη Δευτέρα και την Τρίτη. Χθες έδωσε δυο αναμετρήσεις που συνολικά είχαν διάρκεια περίπου 3 ώρες, ενώ σήμερα χρειάστηκε να μείνει πάνω από 4,5 ώρες στο court, γιατί αγωνίστηκε και στο διπλό.

Μαζί με την Κροάτισσα Oleksandra Oliynykova, ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Federica Arcidiacono και Martina Colmegna, No.3 στο ταμπλό, με 4-6, 6-4, 10-3.

Αύριο, η 16χρονη Σαπφώ θα αντιμετωπίσει για τα προημιτελικά του μονού τη 17χρονη Γερμανίδα, Anja Wildgruber, No.931 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA και Νο.178 στην παγκόσμια κατάταξη της ITF.

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots