Σε δυο τελικούς στο Τελ Αβίβ ο Μπικής

 
Σε δυο τελικούς στο Τελ Αβίβ ο Μπικής
tn team Κυριακή, 04 Ιουνίου 2023 - 12:21

Σε δυο τελικούς προκρίθηκε ο Νικόλας Μπικής στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ και στη διεθνή διοργάνωση της Tennis Europe Ruth Nussdorf TE 12&U στα 12άρια, παραμένοντας αήττητος όλη την εβδομάδα.

Ο αθλητής του Α.Ο.Α. Πατρών, Νο.2 στην Ελλάδα στα 12άρια, στάθηκε άτυχος καθώς δεν μπόρεσε στο τέλος να διεκδικήσει τους δυο τίτλους στο Τελ Αβίβ, αφού τη μέρα των τελικών ξύπνησε με πυρετό και έκανε δυο φορές εμετό, με αποτέλεσμα να αποσύρει τη συμμετοχή του από τους τελικούς του μονού και του διπλού.

Ήταν πάντως μια πολύ καλή εβδομάδα για τον Νικόλα, που έμεινε αήττητος και στα δυο ταμπλό, χάνοντας μόλις ένα σετ σε 4 αγώνες διπλού και κανένα σε 5 αγώνες μονού! 

Πέρασε εύκολα από τη φάση των ομίλων στα μονά, όπου κέρδισε κατά σειρά τον Uri Farchi με 6-0, 6-2, τον Ori Fein με 6-1, 6-0 και τον Sody Lelloum Dabi με 6-1, 6-2.

Μπήκε στα πλέι οφ και πέτυχε δυο ακόμα "καθαρές" νίκες, για να προκριθεί στον τελικό. Στα προημιτελικά κέρδισε τον Itamar Levy Weiss με 6-1, 6-0 και στα ημιτελικά τον Ophir Adar Szekely με 6-3, 6-3.

Στον τελικό θα αντιμετώπιζε τον Roey Silberberg, που τελικά αναδείχθηκε πρωταθλητής χωρίς αγώνα.

Στο διπλό ο Νικόλας έπαιξε μαζί με τον Λιθουανό Erikas Balkunas. Στον 1ο γύρο κέρδισαν τους Yanai Chen και Ofek Kuyumgiski με 6-2, 6-1, ενώ στα προημιτελικά είχαν ένα δύσκολο ματς, αλλά απέκλεισαν τελικά τους Shon Bratikov και Nadav Carmi με 6-4, 2-6, 10-5. Πέρασαν και τους Silberberg και Ben Arjen Wenger στα ημιτελικά, με 6-4, 6-4.

Δεν διεκδίκησαν τελικά τον τίτλο, λόγω της ασθένειας του Έλληνα αθλητή, με τους Ισραηλινούς Liem Amar και Ophir Adar Szekely να κερδίζουν τον τίτλο με walkover.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots