Φιναλίστ σε μονά και διπλά ο Αυγέρης στα Τίρανα

 
Φιναλίστ σε μονά και διπλά ο Αυγέρης στα Τίρανα
tennisnews team Σάββατο, 03 Σεπτεμβρίου 2022 - 14:28

Ο Αλέξανδρος Αυγέρης είχε μια πολύ καλή εβδομάδα στα Τίρανα της Αλβανίας και πήρε τη 2η θέση στα μονά και στα διπλά του διεθνούς τουρνουά στα 12άρια της Tennis Europe, αλλά στάθηκε και άτυχος, μιας και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει στο γήπεδο καμία από τις δυο πρωτιές.

O Αυγέρης έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά και έχασε όλα κι όλα 4 games σε 4 αναμετρήσεις στο National Sport Park Open U12 στα Τίρανα της Αλβανίας, για να μπει μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης 2ης κατηγορίας της Tennis Europe.

Στον 1ο γύρο συνέτριψε τον Τούρκο Aras Yalcinkaya με 6-0, 6-0, στον 2ο γύρο κέρδισε τον Αλβανό Alex Prifti με 6-1, 6-2, στα προημιτελικά είχε ένα ακόμα double bagel κόντρα στον Ρώσο Vladislav Chiburaev και στα ημιτελικά επιβλήθηκε του Αλβανού Arber Dano με 6-1, 6-0.

Στον τελικό του μονού, ενώ ήταν μπροστά με 1-0 στο ξεκίνημα του αγώνα απέναντι στον Γερμανό Dominik Kremer, ένιωσε ένα τράβηγμα στη γάμπα και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, μένοντας έτσι στη 2η θέση.

Άτυχος ήταν και στο διπλό, όπου συνεργάστηκε με τον Ιταλό Lorenzo Di Florio και πήγαιναν πολύ καλά. Αφού κέρδισαν τους Kalter Qordja και Yalcinkaya με 6-0, 6-2 και τους Allen Katana και Dominik Kremer με 6-2, 6-2, οι Αυγέρης και Di Florio μπήκαν στον τελικό, πριν τον αγώνα όμως ο Ιταλός έκανε πυρετό και τελικά δεν κατέβηκαν, με αποτέλεσμα οι Vladislav Chiburaev και Alastair Victor Joseph Arputharaj να πάρουν την 1η θέση με walkover.

Αρκετές ελληνικές συμμετοχές εκτός από αυτή του Αυγέρη είχαμε στο τουρνουά των Τιράνων, αφού στο κυρίως ταμπλό των αγοριών αγωνίστηκαν ακόμα οι Οδυσσέας Κωνσταντίνου και Άγγελος Σαριδάκης, που μπορεί να μην πέτυχαν νίκη αποκόμισαν όμως σημαντικές εμπειρίες.

Στα κορίτσια η Κωνσταντίνα Αντιγόνη Σιδηροπούλου ηττήθηκε στα προημιτελικά μετά από ένα πολύ κλειστό παιχνίδι με την Jasmine Maria Stroe (6-2, 1-6, 10-7), ενώ στα προημιτελικά ηττήθηκε και η Χριστίνα Τζεβελέκου, από την Learta Muharremi (6-0, 6-1). Στη φάση των "16" ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους οι Κωνσταντίνα Δημητρακοπούλου και Μελίνα Γανίτη.

Στο consolation ταμπλό η Σιδηροπούλου πήγε μέχρι τον τελικό, αλλά στάθηκε κι αυτή άτυχη και εγκατέλειψε, ενώ στο διπλό των κοριτσιών στα ημιτελικά έφτασαν οι Δημητρακοπούλου, Τζεβελέκου και Σιδηροπούλου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots