Προημιτελικοί με πολλές ελληνικές παρουσίες στην Πρέβεζα

 
Αθηνά Πήττα
Αθηνά Πήττα
tn team Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 - 10:45

Γνωστοί έγιναν οι προημιτελικοί στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται αυτή την εβδομάδα στην Πρέβεζα και σ' αυτούς θα αγωνιστούν οι Θοδωρής Μητσάκος, Αδαμάντιος Σταύρακας, Δήμητρα Παύλου, Αθηνά Πήττα και Ελένη Καρανταλή.

Θα υπάρχει σίγουρα ελληνική εκπροσώπηση και στα ημιτελικά, καθώς η Δήμητρα Παύλου θα αναμετρηθεί με την Ελένη Καρανταλή σήμερα για τα προημιτελικά. Η Παύλου, Νο.1 στο ταμπλό, κέρδισε χθες τη Σλοβένα Masa Viriant με 6-1, 6-1. Πιο δύσκολο έργο είχε η Καρανταλή, που κατάφερε όμως να επικρατήσει μετά από μεγάλη μάχη της Αυστριακής Eva Woydt, με 6-2, 5-7, 7-6 (4).

Στα προημιτελικά θα βρεθεί και η Αθηνά Πήττα, η οποία επιβλήθηκε της Αυστριακής Alexandra Zimmer με 6-0, 6-4. Σήμερα η Αθηνά θα διεκδικήσει την είσοδό της στην τελική 4άδα, απέναντι στην Αυστραλή Roisin Gilheany, που κέρδισε την Ελένη Λαζαρίδου με 6-3, 6-3.

Πολύ καλή προσπάθεια έκανε και η Ουρανία Σφριντζέρη, η οποία ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της και έφτασε ως την 16άδα, όπου ηττήθηκε από τη Ρωσίδα Ekaterina Perelygina με 6-3, 6-4. Στη 16άδα ολοκλήρωσε την πορεία της και η Στυλιανή Ρουσσοπούλου, η οποία ηττήθηκε από τη Βουλγάρα Jana Stojanova, No.3 στο ταμπλό, με 6-0, 6-4.

Στο μονό των αγοριών, στα προημιτελικά συνεχίζουν οι Θοδωρής Μητσάκος και Αδαμάντιος Σταύρακας. Ο Μητσάκος επικράτησε του Γιώργου Βάλαρη με 6-4, 6-4 και θα παίξει σήμερα με τον Βρετανό Matthew Rankin, No.3 στο ταμπλό.

Ο Σταύρακας κέρδιζε τον Γιώργο Χαϊδεμένο με 3-6, 6-4, 2-1 σε ένα ωραίο και ισορροπημένο ματς, που δυστυχώς ολοκληρώθηκε με τραυματισμό και εγκατάλειψη του τελευταίου. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό, Alin Mihai Fatu από τη Ρουμανία, για μια θέση στα ημιτελικά.

Τρεις ακόμα Έλληνες έπαιξαν χθες στον 2ο γύρο αλλά δεν κατάφεραν να προκριθούν στα προημιτελικά. Ο Βαγγέλης Κυπριώτης "λύγισε" στα τρια σετ από τον Καναδό Christophe Clement, με 6-4, 4-6, 6-3. Πολύ κλειστά παιχνίδια είχαν και ο Χρήστος Σπύρου και ο Αναστάσης Μανδαλενάκης. Ο Σπύρου ηττήθηκε από τον Ισραηλινό Itay Bity, No.7 στο ταμπλό, με 7-6 (3), 6-4, ενώ ο Μανδαλενάκης από τον Ούγγρο Attila Boros, No.2 στο ταμπλό, με 6-2, 7-5.

Και στα διπλά η ελληνική εκπροσώπηση παραμένει μεγάλη. Στα αγόρια, Κυπριώτης και Μητσάκος κέρδισαν τους Βάλαρη και Αλέξανδρο Ζερβό με 6-3, 6-3 και μπήκαν στα ημιτελικά, όπου θα παίξουν με τους κορυφαίους του ταμπλό, Adam Kresina και Matthew Rankin.

Στα ημιτελικά θα είναι και οι Δημήτρης Παλιούρας και Αδαμάντιος Σταύρακας, που κέρδισαν τους Christophe Clement και Λάμπρο Παντζάρη με 6-4, 6-7 (2), 10-3. Θα παίξουν με τους Σλοβένους David Cerne και Nejc Skorjanc, για μια θέση στον τελικό.

Στο διπλό των κοριτσιών, η Δέσποινα Μαστροδήμα και η Δήμητρα Παύλου ξεπέρασαν τις Ελευθερία Κούσουλα και Στυλιανή Ρουσσοπούλου που εγκατέλειψαν στο 1ο σετ κι έτσι πήκαν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Ρωσίδα Ekaterina Perelygina και την Αυστριακή Alexandra Zimmer. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots