Eλβετικά εμπόδια στα Winter Cups (pics)

 
Eλβετικά εμπόδια στα Winter Cups (pics)
tennisnews team Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 - 12:06

Στις ομάδες της Ελβετίας σταμάτησαν οι προσπάθειες των ομάδων μας στα Winter Cups, που διοργανώνεται αυτές τις μέρες από την Tennis Europe. H Eλλάδα φέτος, αν και διαθέτει πολύ δυνατές ομάδες (κυρίως στα 16άρια με 4 αθλητές στο ΤΟP40) δεν έστειλε ομάδες στα 14άρια και τα 16άρια σε αγόρια και κορίτσια, παρά μόνο στα 12άρια. Οι δύο ομάδες μας ηττήθηκαν αμφότερες από την Ελβετία την 1η μέρα του τουρνουά.

Ξεκίνησαν την Παρασκευή τα προκριματικά των Winter Cups, με τη χώρα μας να στέλνει ομάδες μόνο στα 12άρια αγοριών και κοριτσιών. Η ελληνική ομάδα των κοριτσιών αγωνίστηκε την 1η ημέρα στο Ebreichsdorf της Αυστρίας κόντρα στην Ελβετία και γνώρισε την ήττα με 3-0. Η Έλενα Μαρία Παπακωνσταντίνου ηττήθηκε από τη Sara Paunovic με 6-2, 6-2, ενώ η Bασιλεία Γρίβα από τη Melody Hefti με 6-1, 6-1. Στα διπλά, Ιωάννα Γιαννάκου και Παπακωνσταντίνου ηττήθηκαν από τις Hefti/Paunovic με 6-1, 6-1.

Η ομάδα μας συνέχισε στο consolation ταμπλό, όπου έπαιξε με τη Σερβία και γνώρισε επίσης την ήττα. Στα μονά, η Γιαννάκου ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά τελικά "λύγισε" από την Teodora Vujicic με 1-6, 6-3, 6-2, ενώ σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι ηττήθηκε και η Παπακωνσταντίνου, από τη Sofija Djunisijevic. Στα διπλά, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό ζευγάρι (Γιαννάκου/Γρίβα) δεν κυνηγούσε κάτι πάλεψε μέχρι τέλους και τελικά ηττήθηκε στα "σημεία" από τις Σέρβες, με 6-4, 1-6, 6-3, αποχωρώντας με ψηλά το κεφάλι από το γήπεδο για την προσπάθειά τους.

Η ομάδα των κοριτσιών έδωσε αγώνα play-off στο consolation ταμπλό για την διεκδίκηση της 4ης θέσης. Αντιμετώπισε την ομάδα της Αυστρίας, όπου γνώρισε την ήττα με 2-1, κερδίζοντας τον τελευταίο αγώνα στα διπλά. Αναλυτικά τα αποτελέσματα,

Γιάννα Γιαννάκου - Marion Leski 1-6, 4-6
Βασιλεία Γρίβα - Anna Lena Dugina 3-6, 6-7(2)
Βασιλεία Γρίβα / Έλενα Μαρία Παπακωνσταντίνου - Anna Gross / Marion Leski 7-5, 6-2
Συνοδός της ελληνικής αποστολής ήταν ο Νίκος Γρίβας.

Στην Craiova της Ρουμανίας έγιναν τα προκριματικά των αγοριών, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκρίθηκε με bye στα ημιτελικά, αλλά εκεί ηττήθηκε και αυτό από την Ελβετία με 3-0. Ο Χάρης Φούζας ηττήθηκε από τον Jean Marc Malkowski με 6-2, 6-0 και ο Νίκος Μανόπουλος από τον Dominic Stephan Stricker με 6-1, 6-3. Στα διπλά, Μανόπουλος και Φούζας δεν απέφυγαν την 3η ήττα στο αδιάφορο κατά τ' άλλα παιχνίδι τους με τους Leandro/Malkowski, με 6-0, 6-1.

Η ομάδα των αγοριών αγωνίστηκε στα play-off, στη διεκδίκηση της 3ης θέσης. Εκεί αντιμετώπισε την ομάδα της Ουγγαρίας, όπου γνώρισε την ήττα με 3-0. Αναλυτικά τα αποτελέσματα,

Χάρης Φούζας - Dominik Buzonics 4-6, 2-6
Νίκος Μανόπουλος - Peter Fajta 5-7, 6-2, 0-6
Χαράλαμπος Φούζας / Νίκος Μανόπουλος - Balint Dobak / Dominik Buzonics 6-7(4), 4-6
Την ελληνική αποστολή συνόδευσε ο Μιχάλης Ζήκας.

Το γεγονός ότι η ομοσπονδία της χώρας μας δεν "κατέβασε" ομάδες στα 14άρια και τα 16άρια των Winter Cups, έχει προκαλέσει παράπονα από πολλούς γονείς, που είχαν σκοπό ακόμα και να επιβαρυνθούν οι ίδιοι οικονομικά προκειμένου να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στη διοργάνωση. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που επικοινώνησαν μαζί μας για να παραπονεθούν και να ζητήσουν το λόγο από τους υπεύθυνους.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots