Νίκες για Καλοβελώνη και Σακελλαρίδη στην Αττάλεια

 
Μάρκος Καλοβελώνης
Μάρκος Καλοβελώνης Φωτογραφία: tennisnews.gr
tn team Τετάρτη, 07 Απριλίου 2021 - 15:24

Με νίκες ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους για το διεθνές τουρνουά των 15.000 δολαρίων στην Αττάλεια ο Μάρκος Καλοβελώνης και η Σαπφώ Σακελλαρίδη.

Ο Καλοβελώνης πραγματοποίησε σήμερα την πρεμιέρα του στο μονό, κερδίζοντας τον Κορεάτη Cheong-Eui Kim με 6-2, 6-4, σε ένα παιχνίδι που δεν απειλήθηκε και έλεγξε απόλυτα.

Στον 2ο γύρο, ο 26χρονος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Adam Pavlasek, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.434 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, άλλοτε και Top 100 παίκτης, αφού έχει περάσει από το Νο.72.  

Ο Καλοβελώνης έχει ξεκινήσει με νίκη και το διπλό, όπου χθες μαζί με τον Ουζμπέκο Sanjar Fayziev κέρδισαν τους Joel Vincent Link και Emil Reinberg, με 6-2, 6-4. Καλοβελώνης και Fayziev, Νο.1 στο ταμπλό και πρωταθλητές στο τουρνουά προ δυο εβδομάδων που έπαιξαν στην Αττάλεια, θα παίξουν στα προημιτελικά με τους Γερμανούς Benjamin Hassan και Constantin Schmitz.

Χθες έκανε την πρεμιέρα της στο μονό και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, η οποία αγωνίζεται στο γυναικείο τουρνουά της Αττάλειας. Η 18χρονη Ελληνίδα απώλεσε μόλις 3 games από τη Βολιβιανή Noelia Zeballos Melgar, την οποία κέρδισε με 6-2, 6-1 σε 62 λεπτά

Αύριο θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα Andreea Amalia Rosca, No.7 στο ταμπλό, για μια θέση στην προημιτελική φάση.

Στα προκριματικά των ανδρών αγωνίστηκαν και τα αδέρφια της Σακελλαρίδη, ο Μιχάλης και ο Στέφανος.

Ο Μιχάλης Σακελλαρίδης έφτασε μια ανάσα μακριά από το κυρίως ταμπλό, καθώς κέρδισε τον Ουζμπέκο Adil Karimov με 6-1, 6-1 και τον Marco De Rossi από το Σαν Μαρίνο με 6-3, 3-6, 10-5. Στον τελευταίο γύρο όμως ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από τον Σέρβο Lazar Vojinovic, με 1-6, 7-6 (3), 10-8.

Ο 16χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης έκανε μια καλή προσπάθεια, αλλά γνώρισε την ήττα στον 1ο προκριματικό γύρο από τον Κορεάτη Seong-Gook Oh, Νο.10 στο ταμπλό, με 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots