Το πάλεψε αλλά "λύγισε" η Δέσποινα

 
Το πάλεψε αλλά "λύγισε" η Δέσποινα
Το πάλεψε αλλά "λύγισε" η Δέσποινα
tennisnews team Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 - 20:47

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πήρε ένα σετ από την Anett Kontaveit, αλλά δεν έφτασε στη μεγάλη υπέρβαση και η Εσθονία ισοφάρισε σε 1-1 την Ελλάδα.

Η Παπαμιχαήλ γνώρισε την ήττα από την Kontaveit με 3-6, 6-3, 6-0 στο δεύτερο rubber του tie της Ελλάδας με την Εσθονία.

Ήταν ούτως ή άλλως ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για την ομάδα μας, απέναντι στην κορυφαία παίκτρια του τουρνουά, Νο.22 στην παγκόσμια κατάταξη - με πρόσφατη πορεία στα προημιτελικά του Australian Open.

H Παπαμιχαήλ, η οποία είναι το Νο.1 της ελληνικής αποστολής, πάλεψε και πήγε πάρα πολύ καλά, κερδίζοντας μάλιστα και το πρώτο σετ του αγώνα, έπειτα από μεγάλη μάχη, κάνοντας double break για το 6-3 μετά από 4 χαμένα set point.

Και στο 2ο σετ έδωσε μάχη η Ελληνίδα, αφού παρόλο που βρέθηκε πίσω με 0-3, κατάφερε να μειώσει σε 3-4, επιστρέφοντας από το 2-4, 0-40. Πολύ κλειστό ήταν και το επόμενο game, με την Kontaveit να κρατάει το σερβίς της μετά από 2 ισοπαλίες και έκανε το 5-3, για να κάνει το break στο επόμενο game και να κερδίσει το 2ο σετ με 6-3.

Αυτά τα δυο τελευταία game άνοιξαν το δρόμο προς την ανατροπή για την κορυφαία Εσθονή παίκτρια, που κέρδισε 6 games στη σειρά στο 3ο σετ και ολοκλήρωσε τη νίκη της σε 1 ώρα και 47 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο rubber της συνάντησης, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου είχε κερδίσει την Elena Malygina με 6-4, 4-6, 7-6 (8). Συνεπώς, το tie βρίσκεται στην ισοπαλία και τη νικήτρια ομάδα θα κρίνει το διπλό, όπου οι Παπαμιχαήλ και Γραμματικοπούλου θα αντιμετωπίσουν τις Kontaveit και Malygina.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots