Δεν τα κατάφερε η Εθνική με την Αυστρία

 
Δεν τα κατάφερε η Εθνική με την Αυστρία
Δεν τα κατάφερε η Εθνική με την Αυστρία
tennisnews team Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 - 22:33

Παρά τα δυο πολύ κλειστά παιχνίδια και τις χαμένες ευκαιρίες, η Εθνική ομάδα των γυναικών δεν κατάφερε να κερδίσει την Αυστρία και θα διεκδικήσει αύριο την πρόκριση στην επόμενη φάση, στον αγώνα με την Ιταλία.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου και η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, παρά την καλή τους προσπάθεια δεν τα κατάφεραν απέναντι στις Melanie Klaffner και Sinja Kraus, γνωρίζοντας την ήττα στο κρίσιμο διπλό με 7-5, 7-6 (2).

Θυμίζουμε πως Ελλάδα και Αυστρία είχαν από μια νίκη στα μονά, συνεπώς η Αυστρία κέρδισε το tie με 2-1 νίκες. Η Ελλάδα είχε προηγηθεί χάρη στη νίκη της Γραμματικοπούλου επί της Kraus με 6-4, 6-4, ενώ η Αυστρία ισοφάρισε, με την Julia Grabher να σβήνει 3 match point και να επικρατεί της Παπαμιχαήλ με 1-6, 6-4, 7-5.

ΑΥΣΤΡΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 2-1
Tallink Tennis Center, Ταλίν, Εσθονία (hard, indoor)
Sinja Kraus - Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου 4-6, 4-6
Julia Grabher - Δέσποινα Παπαμιχαήλ 1-6, 6-4, 7-5
Klaffner/Kraus - Γραμματικοπούλου/Παπαμιχαήλ 7-5, 7-6 (2)

Στη βαθμολογία του ομίλου, η Ελλάδα πλέον ισοβαθμεί με την Αυστρία και θα πρέπει να κερδίσει το πολύ δύσκολο αυριανό tie με την Ιταλία, που ως τώρα είναι αήττητη και κυριαρχεί στον όμιλο. Θυμίζουμε πως οι δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου θα προκριθούν στην επόμενη φάση του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, ενώ η τελευταία ομάδα του ομίλου θα αγωνιστεί για την παραμονή της στην κατηγορία.

Pool B:
1) ΙΤΑΛΙΑ 2-0 (5-1)
2) ΕΛΛΑΔΑ 1-1 (3-3)
3) ΑΥΣΤΡΙΑ 1-1 (2-4)
4) ΕΣΘΟΝΙΑ 0-2 (2-4)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots